Tokat kebabı; taze kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, soğan, sarımsak ve özel pişirilmiş kebap pidesi kullanılarak yapılan Tokat yöresine ait bir yemektir.
Tokat Kebabı'nın lezzet sırrı Erbaa yöresine has Karayaka koyunu eti kullanılmasından geliyor. Ayrıca mevsiminde Tokat domatesi, Tokat Biberi, patlıcan, patates ve sarımsak eklenerek özel kebap ocağında pişirilen bu özel lezzet kirli pide ile taçlandırılınca tadına doyum olmuyor.
BU YAĞ DAMAK ÇATLATIYOR
Tokat Kbabını farklı bir bir başka detay daha var o da kebapçı yağı dediğimiz kebabın pişme aşamasında ortaya çıkan yağ. Öyleki damak çatlatan bu yağ birçok farklı yemeğe lezzet katması için muhafaza edilerek kullanılıyor.
KİLOSU 125 LİRADAN SATILIYOR
Tokat Kebabının adeta iksiri olan bu lezzetli yağ; patlıcan, domates, biber, patetes, sarmısak, kuzu eti ve kuyruk yağının muhteşem buluşması sonucu ortaya çıkıyor. Tokat'ta bu yıl 5 kiloluk bidonlar halinde kilosu 125 liradan satılan kebapçı yağları kapış kapış gidiyor.