Merhaba sevgili okuyucular! Bugün, pratikliği ve lezzetiyle dikkat çeken mayasız peynirli poğaça tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu kolay ve hızlı tarif ile çay saatlerinizi renklendirebilirsiniz.

Patatesi çıtır çıtır yapıyor! Kızartma yağına 1 kaşık koymak yetiyormuş meğer Patatesi çıtır çıtır yapıyor! Kızartma yağına 1 kaşık koymak yetiyormuş meğer

Malzemeler:

2 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için isteğe bağlı beyaz peynir ve maydanoz

Yapılışı:

Yoğurma kabına unu alın, üzerine kabartma tozu ve tuzu ekleyin.
Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyebilirsiniz.
Hamuru iki parçaya ayırın ve her birini açın. İç harcı hamurun üzerine serpiştirin.
Hamuru rulo şeklinde sarın ve istediğiniz şekillerde kesin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve 180 derecede 20-25 dakika pişirin.

Muhabir: Burhan Arar