Osmanlı mutfağının gözde lezzetlerinden biri olan Lalanga, MasterChef programında yarışmacıların ter döktüğü, kaşar peynirinin enfes dokunuşuyla hazırlanan bir tariftir. İşte sizin için hazırladığımız, adım adım bu eşsiz lezzetin tarifi!
Malzemeler:
2 adet yumurta
220 ml süt
2/3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı un
Yapılışı:
Başlangıç olarak bir çırpma kabı alın ve içerisine yumurtaları kırın. Üzerine sütü ekleyerek bu iki malzemeyi iyice çırpın.
Ardından, un ve tuzu da ilave ederek, karışımı homojen bir hale getirene kadar çırpmaya devam edin.
Bu karışıma rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve tüm malzemeler iyice birbirine karışana kadar spatula ile karıştırın.
Bir tavada yaklaşık 3 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın. Hazırladığınız karışımdan bir kepçe veya kaşık alarak kızgın yağa dökün.
Her iki tarafını altın sarısı renk alana kadar kızartın. Lalangaları arkalı önlü çevirerek eşit pişmesini sağlayın.
Pişirme işlemi tamamlandığında sıcak olarak servis yapın ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın.
Püf Noktaları:
Karışımın kıvamı önemli. Ne çok sıvı ne de çok katı olmalı.
Kaşar peyniri, Lalanga'ya özgü bir tat katıyor. Eğer isterseniz farklı peynir çeşitleriyle de deneyebilirsiniz.
Lalangaları kızartırken yağın sıcaklığına dikkat edin. Çok yüksek ateşte kızartırsanız dışı çabuk kızarırken içi çiğ kalabilir.