MasterChef All Star’da bamya çorbasının yapılması, bu lezzetli ve geleneksel yemeğe olan ilgiyi artırdı. Peki, bamya çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir ve Konya usulü bamya çorbası tarifi nedir? İşte misafirlerinizin tarifini isteyeceği enfes bamya çorbası tarifi

MasterChef All Star'ın yayınlanan bir bölümünde bamya çorbası hazırlandı. Çorbanın programda yapılmasıyla beraber seyirciler, bamya çorbası tarifini arama motorlarından araştırmaya başladı. Konya usulü bamya çorbası, kimsenin hayır diyemeyeceği enfes bir lezzettir. Etli, bol limonlu bamya çorbası, özel günlerde ve düğünlerde tercih edebileceğiniz, yapımı da kolay bir çorbadır. Peki, MasterChef bamya çorbası nasıl yapılır? İşte Konya'nın meşhur bamya çorbası tarifi ve malzemeleri!

Konya usulü bamya çorbası, MasterChef All Star'da yapılmasıyla birlikte merak edildi. Anadolu mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan bamya çorbası, oldukça kolay yapılıyor. Pratik bir tarifi olan bamya çorbasını evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Özenle ipe dizilen ve kurutulan bamyaların başrolde olduğu bamya çorbasını denememişseniz, daha fazla zaman kaybetmeyin. Kuru bamya çorbasını deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Pratik Mantarlı Omlet Tarifi: Kahvaltınız Şenlensin! Pratik Mantarlı Omlet Tarifi: Kahvaltınız Şenlensin!

MasterChef Bamya Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Bamyaları haşlamak için:

100 gr kuru bamya
Üzerini geçecek kadar sıcak su
1 çay kaşığı limon tuzu

Çorbanın yapımı için:

300 gr kuzu kuşbaşı
2 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
Üzerini geçecek kadar sıcak su

Tarif:

Kuru Bamya Hazırlığı:

Kuru bamyalarınızı elinizle ovalayarak üzerindeki küçük tüylerin dökülmesini ve yanlarındaki saçakların temizlenmesini sağlayın.
Temizlediğiniz bamyaları kaynar suyun içinde 10 dakika haşlayın ve haşlarken içine bir çay kaşığı limon tuzu ekleyin ki bamyalarınız sünmesin.
Yumuşayan bamyaların suyunu süzüp üzerine soğuk su ilave edip şoklayın.
Bamyaların iplerini çıkarın.

Çorbanın Yapımı:

Önce eti suyunu çekinceye kadar kavurun. Üzerine tereyağını ekleyip incecik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar kavrulduktan sonra salçaları ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Suyu ilave edip bamyaları ekleyin. Su kaynamaya başlayınca tuzu ilave edin ve ocağın altını kısarak, 30 dakika kısık ateşte pişirin.
Kıvam alan çorbaya en son limon tuzunu da ekleyip, 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.

Servis:

Çorbanın ilk sıcaklığı geçtikten sonra servise sunabilirsiniz. Bamya çorbası sıcak sıcak yenir.
Afiyet olsun!

MasterChef All Star’da yapılan bamya çorbası tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratabilirsiniz. Konya usulü bamya çorbası, Anadolu mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir ve özel günlerde misafirlerinizi ağırlamak için mükemmel bir tercihtir. Kolay yapımı ve nefis tadı ile bamya çorbasını mutlaka deneyin.

Muhabir: Burhan Arar