7'den 70'e köfteyi sevmeyen pek yoktur. Mangalda, fırında, tavada birçok farklı pişirme yöntemiyle ister sebzeli ister sade olsun köfte hem pratik hem lezzetli bir yemek. Bunların yanı sıra sulu yemeklerde ve çorbalarda da yöresel bir çok tarifte yer alan köfteyi bu kez sulu yemek sevenler için bir tarifte buluşturduk. Topalak köfte! Not: Bu tarife kuru nane de çok yakışıyor. Şimdiden afiyet olsun.
Köfte için:
250 gram kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
1 rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı un
Tuz
Diğer malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 lt sıcak su
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Yapılışı: Köfte malzemelerini iyice yoğurduktan sonra fındık büyüklüğünde yuvarlayalım. Biraz sıvıyağda soğanı pembeleşene kadar kavuralım. Salçayı da ilave ederek 2 dakika daha kavuralım. Ardından haşlanmış nohut ve köftelerimizi ilave edelim. 1 litra yani 5 bardak sıcak su ilave ettikten sonra tuz ve baharatı ekleyip yaklaşık 20 dakika pişirelim.

Editör: Haber Merkezi