Pırasa, lif bakımından zengin bir sebzedir ve lifli gıdaların tüketimi kabızlıkla mücadelede genellikle önerilir. Lifli gıdalar, sindirim sistemini düzenler, bağırsak hareketlerini artırır ve dışkının kolaylıkla geçmesini sağlar. Dolayısıyla, pırasa yemeği düzenli olarak tüketildiğinde kabızlık sorununa yardımcı olabilir.

Kronik kabızlık varsa sağlık uzmanına başvurun
Ancak, her bireyin sindirim sistemi farklı çalışabilir ve kabızlık gibi problemler farklı nedenlere dayanabilir. Bu nedenle, kronik bir kabızlık problemi yaşıyorsanız, bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir. Kişinin yaşına, sağlık durumuna ve diğer faktörlere göre uygun tedavi ve beslenme planı belirlenmelidir.

Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
5-6 dal pırasa (beyaz kısımları kullanılacak), 2 adet havuç, 1 yemek kaşığı domates salçası, 5-6 yemek kaşığı domates sosu, Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, Tuz, Sıcak su
Yapılışı:
Pırasaları temizlenerek 1 santimatre uzunluğunda doğrayın. Bol su ile yıkanarak suyunun süzülmesi sağlanır. 2 adet orta boy havucun dış kısmı soyulur ve ince ince halka şeklinde dilimlenir. Tencereye sıvı yağ alınarak salça eklenir ve kavrulur. Rendelenmiş domates eklenerek 1-2 tur çevirelim. Daha sonra havuç ilave edilir ve 2-3 dk hep birlikte kavrulması sağlanır. Suyu süzülen pırasalar ilave edildikten sonra karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte pırasalar suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde pişirilir. Son olarak yıkanmış pirinç ilave edilir, tuzu ayarlanır ve yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir. Su miktarı gerekirse eğer sonradan ilave ederek ayarlayabilirsiniz. Tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir. Tüm sebzeler yumuşadıktan sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.