Evinizde her zaman bulunan malzemeler ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz kabaklı meze, hafifliği ve lezzetiyle gönlünüzü kazanıyor. Taze taze mis gibi kabaklar ile hazırlanan yoğurtlu kabak mezesi, tam bir Yaz lezzeti. Lezzetinin yanında hafif ve doyurucu olmasıyla kabaklı meze, yediklerine dikkat edenlerin favorileri arasında.
Kabaklı Meze Tarifi : Yaz Sofralarının Hafif Eşlikçisi
Tuğçe Aydemir;
Malzemeler
rendelenmiş 4 adet kabak
1 su bardağı beyaz peynir, rendelenmiş
Çeyrek demet dereotu, ince kıyılmış
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığ ıtuz
1 su bardağı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı Knorr Nane
Meze Tarifi Nasıl Yapılır? Kabaklı
Kabakları rendeleyip, orta ateşte yapışmaz bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2 dakika soteleyin.
Altını kapatıp, içerisine rendelenmiş beyaz peynir ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
Süzme yoğurt, nane ve tuzu ekleyip, karıştırın. Servis tabağına alın.
Üzerine zeytinyağı ve dereotu ile servis edin.
Kabaklı Meze Tarifi Servis Önerisi:
Kabaklı meze, kırmızı et ve tavuklu ana yemeklerin yanında harika bir eşlikçidir. Közlenmiş sebzeler ile birlikte de servis edilebilen kabaklı meze; mercimek salatası, yoğurtlu biber kızartması, sigara böreği gibi yapımı pratik olan aperatif çeşitler ile de çok iyi gider.