Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz’ü geçen hafta ziyaret ettim. Köylerimiz komşu ve babalarımız 70 yıllık dosttur. Hısımlık derecemizde vardır. Yıllardır çalışmalarını takip ettiğim ve sayıp sevdiğim değerli bir insandır. İnsanlar ile olan samimi ilişkileri ve insana verdiği değer herkesçe bilinir.

Tokat Kent Konseyi olarak son derece mühim faaliyetlere imza attılar ve bu hizmet yarışını yeni projeler ile sürdürmekteler. Abdullah Başkan Tokat’ı ve sorunlarını çok iyi bilir. Tokatlılar ile aynı hasletleri yaşar. Belki de bu yüzden çok sevilir ve itibar görür.

Abdullah Başkan , projesi tamamlanmış olan ve yakında hayata geçirilmek için ilk adımların atılacağı

Sanal Gerçeklik Eğitim Uygulama ve GeliştirmeMerkezihakkında bilgiler aktardı.Bu proje ile Tokat’ın gelecek nesillerini , geleceğin teknolojisiyle tanıştırıp geleceğe hazırlamak hedef alınmış.

Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, ‘’ İlimize kazandırılacak Sanal Gerçeklik merkezi ile ülkemizin beyin takımının şehrimiz de yetişeceği duygusu bizleri çok mutlu ediyor. ‘’ ifadelerine yer verdi.

Başkan Gürbüz ,’’ Bu süreçte mükemmel bir destek ve güzel bir birliktelik yaşandı. Bu proje de çocuklarımız için buluştuk, istedik ve şu an bu final noktadayız. Sanal gerçekliğe, yapay zekaya ve geleceğin bilim dünyasına Tokat olarak adımımızı atıyoruz.

Sanal Gerçeklik Merkezi’nin kazanımı noktasın da Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Mahmut Özer Bey’e çok teşekkür ederiz. Tokat’ımız için her noktada bizimle. Pandemi sürecinde mesleki eğitimde yazdığı başarı hikayesiyle ülkemizin üretimine büyük katkı sağlayan Sayın Bakan Yardımcımız, şehrimiz için her türlü fedakarlığı ve yardımı yapmaktadır. Kendisine Şehrimiz adına çok teşekkür ediyoruz.

Bu mühim proje Belediye Başkanımızın bu dönem hedeflediği projeleriarasında yeralıyordu .Sanal Gerçeklik Merkezi, Ben , Türkiye de bir belediyenin böylesine vizyoner bir projeyi uygulamasını çok önemli buluyorum. Projeye çok güçlü ortaklar katılarak bambaşka bir boyuta ulaştı.

Valimiz Dr. Ozan Balcı konuyu yakından takip ediyor vedestekliyor.

Valiliğimiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ,Kent Konseyimiz, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu , T3 Vakfı gibi güçlü ortaklıklarla yürüyecek proje inşallah.

İHA ve SİHA‘lar ile Milli savunma sanayinde göğsümüzü kabartan, dene-yap atölyeleri ile ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğine katkı sağlayan T3 Vakfı bizimle….

-Yani inşallah bu Topraklardan çıkacak Yazılımcılar , Mucitler, Bilim Üretecek Çocuklarımız…

Yarını Bugünden Planlamamız gerekiyor geç kalmadan. Tokat olarak biz de varız diyoruz dolayısıyla

aynı zamanda Bilgi Teknolojileri kurumu da bu süreçte varlar , kurulacak merkezimiz tamamen kurumsal ve ülkemizin geleceğine odaklanacak inşallah.

Kısaca Hem Halkımıza , Hem de Geleceğimizin Teminatı Çocuklarımıza yönelik yapılacak bu merkez Bölgenin Çekim Merkezi olacak ben inanıyorum. Rekabeti yöneten ve dünya ile aynı dili konuşan nesiller için yapılan bu projemiz şehrimize hayırlı olsun. ‘’