AK Parti Grup Başkan vekili ve Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin, meclisteki sert çıkışları ve muhalefete karşı yaptığı sert mücadele ile hep gündemde.
Özlem Başkan , siyasetin içinde büyümüş bir kimlik. Kavgadan asla kaçmaz, bilakis sever.
1986 yılında İ.Ü hukuk fakültesine gitti. O yıllardan tanırım kendisini , her zaman vakur ve dengeli bir insandı.Özlem Hanım ile konuşurken hep ölçülü olmaya azami dikkat ederdik. Mert ve delikanlı bir insandır.
Neden hedef alındı?
Muhalefetin alıştığı vekil profiline tersti. Laf atmalara, sataşmalara tepkisiz kalamazdı.
Haklı olduğu ve yıllarca mücadele ettiği bir dava da susamazdı. Gecmişte eziyet çeken tüm kaderdaşlarının bir öncüsü olarak , yılların suskunluğunu/susturulmuşluğunu mecliste haykırmak zorundaydı. Bu görevi kendine deruhte etmesi kadar doğal ne olabilirdi ki?Kendini yetiştirmiş ve Türkiye siyasetçisi olarak ön saflarda kendini göstermişti.
Özlem Zengin, "sus " denilince susacak, azar yiyip " otur " denilince oturacak mıydı ?
Bu bir kere eşyanın tabiatından çok Özlem Başkanın kişiliğine tersti. Haklı olduğu dava da kimse onu susturamazdı .
Ankara'da ki yoğun meclis görevi, İstanbulda ki kurulu düzeni ve TV programı var. Bu yüzden Tokat'a çok sık gelmesi gitmesi zor. Biz de " okul arkadaşları olarak " görüşemiyoruz .Eminim ki Tokat onun aklının önemli bir köşesinde hep duruyor.
Ancak, bizler Özlem Zengin'e karşı yapılan her olumsuz davranışa tek yumruk olmalıyız. Özlem Hanım , siyasette daimi vekil olacak önemli bir isimdir. Konu Tokat olunca elini her taşın altına sokar.
Bu yüzden bizler , her fırsatta Özlem Zengin'i eleştirilerin odağına oturtmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz.
Sadece Özlem Başkan için değil , haklı olan her vekilimize aynı şekilde destek olmalıyız.