Maarif Platformu Başkanı Prof. Dr. Osman Çakmak'ın moderatörlüğünde Maarif Modeli Değerler Eğitimi Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Bayram Özer ve Prof. Dr. Burhan Akpınar'ın katılımı ile düzenlenen panele; İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, il ve ilçe yöneticileri, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler katıldı.
TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELINI HER BİREYİN ÖĞRENMESİ GEREK”
Panelin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır; "2024-2025 eğitim öğretim yılında heyecanla başladık. Bu heyecanla ilk defa bize ait bir eğitim modelini uygulamaya başladık. Türkiye Yüzyılında bu model, eğitimci hocalarımızın, bilim adamlarımızın artık tecrübe metinleri üzerinde ve düşük kavramlar üzerinden değil de kendi köklerinden kaynaklanan kavramlarla bakış açısıyla oluşturmuş olduğu birikimin dışarı yansımasıdır. Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini sınıflarda uygulamaya başladık. Bu model sadece eğitimcilerin bilmesi, kavraması, uygulamasının yeterli olmayan bir modeldir. Bunu toplumun her bireyinin bilmesi, öğrenmesi gerekiyor" dedi.
PANELDE ÖNE ÇIKANLAR
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır'ın konuşmasının ardından Maarif Platformu Başkanı Prof. Dr. Osman Çakmak, konuşmasını gerçekleştirdi. Çakmak konuşmasında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Burhan Akpınar ise Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin teorik arka planı, müfredatın tanımı, felsefi analizi, eğitim felsefesi, eğitimde program geliştirme/değiştirme ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Maarif Modeli Değerler Eğitimi Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Bayram Özer de zamansal bütünlük, geçmişten geleceğe eğitim, müfredatın temel düşüncesi ve bakış açısı, değerler, ahlaki bilinç, estetik bakış açısı, yetkin ve erdemli insan yetiştirme konularında sunumunu yaptı.
Panel, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması, hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.