Köfteli Çorba Tarifi ve Besin Değerleri

Köfteli çorba, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Minik minik hazırlanan köfteler ile yapılan, şehriyeli ve nohutlu bu çorba hem doyurucu hem de besleyicidir. Köfteli çorba yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şöyledir:

Malzemeler:

  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı şehriye
  • 50 gram tereyağı

Köftesi için:

  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 250 gram kıyma

Yapılışı:

  • Köfteli çorba yapımına öncelikle kıyma ve ıslatılmış ekmeği yoğurarak başlıyoruz. Biraz tuz ve biraz karabiber ekleyerek yoğurma işlemine devam ediyoruz. Küçük yuvarlak köfteler yaparak bir kenara alıyoruz.
  • Tencereye tere yağını koyup, eriyince unu ekleyin ve dövülmüş sarımsağı katalım. Sarımsak biraz pişince soyulmuş, küp küp doğranmış domatesi ekleyelim. Birkaç kez çevirip, yeteri kadar su koyalım. Su kaynayınca unlu tepside sallanarak unlanmış köfteleri ve şehriyeyi ekleyelim, köfte güzelce pişince nane, tuz ve karabiberi katalım. Biraz kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
  • Köfteli çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

Besin Değerleri:

Köfteli çorba, protein, demir, çinko, folik asit açısından zengindir. Bu besinin 100 gramında 71 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 375 gramlık miktarında Sulu Köfte 267 kalori bulunmaktadır. Yüzdelik günlük değerler, günlük 2000 kalorilik bir diyeti baz alarak hesaplanmıştır. Bu değerler sizin günlük kalori ihtiyacınıza göre daha fazla veya daha az olabilir.

Köfte çorbasını et ve ekmek hakkının yerine tüketebilirsiniz. Hazırlanırken kullanılan yağ miktarının fazla olmamasına özen göstermelisiniz.

Editör: Haber Merkezi