Çay saatlerinin ve ani misafirlerin gözdesi olacak bir lezzet: Ev yapımı kıtır kıtır tuzlu kurabiye. Pastanedeki lezzetleri aratmayacak bu kurabiye, sadece 50 dakikada hazırlanabilir ve tüm tatlı severlerin favorisi olacak. İster çayın yanında ister kahve ile birlikte, bu tuzlu kurabiye tarifi her anınıza lezzet katacak.
Eğer pastanede satılan tuzlu kurabiyelere bayılıyor ama evde yapmaya geldiğinde istediğiniz sonucu alamıyorsanız, bu tarif tam size göre. İçerikte yer alan adımları takip ederek, pastane lezzetinde kurabiyeler yapabilirsiniz. Hem çay sofralarınızda hem de kahve yanında harika gidecek bu tarif, misafirlerinizden tam not alacak.
Malzemeler:
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yumurta akı
2,5 su bardağı un
Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 1 kaşık susam, 1 kaşık çörek otu
Tarifin Hazırlanışı:
Derin bir kaba oda sıcaklığında erimiş tereyağını ve diğer malzemeleri ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur hazırlayın.
Hamura istediğiniz şekli verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Bu pratik ve lezzetli tuzlu kurabiye tarifi, evde pastane tadında kurabiyeler yapmanızı sağlayacak. Kıtır kıtır dokusu ve eşsiz tadıyla, bu kurabiyeler çay saatlerinizin ve misafir sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Afiyet olsun!