Kış sofralarınızı ev yapımı kornişon turşusu ile şenlendirin! Bu kolay tarif sayesinde lezzetli ve doğal turşuları evinizde hazırlayabilir, market ürünlerine veda edebilirsiniz
Malzemeler:
- 1 kilogram kornişon salatalık
- 1 litre su
- 2,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- Yarım su bardağı sirke
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 5 diş sarımsak
- Yarım demet dereotu
- 10-15 adet nohut
- 1 adet defne yaprağı
Yapılışı:
- Turşu suyunu kaynatın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
- Salatalıkları iyice yıkayıp süzgeçte suyunu süzün.
- Kavanozu kaynar suda 1-2 dakika kaynatın ve ağzı açık şekilde kurumaya bırakın.
- Salatalıkların üzerinde bıçak yardımıyla küçük delikler açın.
- Ilınan suya kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Dereotlarını yıkayıp kuruladıktan sonra kavanozun dibine yerleştirin.
- Salatalıkları kavanoza yerleştirin.
- Soyulmuş sarımsakları ve nohutları kavanoza ekleyin.
- Tuzlu suyu kavanoza dökün.
- Defne yaprağını kavanoza yerleştirin ve üstünü dereotu ile kapatın.
- Kapağı hafif aralık bırakarak 1 saat bekletin, sonra sıkıca kapatın.
- Kavanozu 2-3 saat kapağının üzerinde bekletip ardından serin ve güneş görmeyen bir yere kaldırın.
- Turşunun olgunlaşması için 15-20 gün bekletin. Sonrasında afiyetle tüketebilirsiniz.
Editör: Haber Merkezi