Kış sofralarınızı ev yapımı kornişon turşusu ile şenlendirin! Bu kolay tarif sayesinde lezzetli ve doğal turşuları evinizde hazırlayabilir, market ürünlerine veda edebilirsiniz

Malzemeler:

  • 1 kilogram kornişon salatalık
  • 1 litre su
  • 2,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Yarım su bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 10-15 adet nohut
  • 1 adet defne yaprağı

Yapılışı:

Tavuk Sote Ustası Olun! Lokanta Usulü Hızlı ve Lezzetli Tavuk Sote Tarifi Tavuk Sote Ustası Olun! Lokanta Usulü Hızlı ve Lezzetli Tavuk Sote Tarifi
  1. Turşu suyunu kaynatın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  2. Salatalıkları iyice yıkayıp süzgeçte suyunu süzün.
  3. Kavanozu kaynar suda 1-2 dakika kaynatın ve ağzı açık şekilde kurumaya bırakın.
  4. Salatalıkların üzerinde bıçak yardımıyla küçük delikler açın.
  5. Ilınan suya kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  6. Dereotlarını yıkayıp kuruladıktan sonra kavanozun dibine yerleştirin.
  7. Salatalıkları kavanoza yerleştirin.
  8. Soyulmuş sarımsakları ve nohutları kavanoza ekleyin.
  9. Tuzlu suyu kavanoza dökün.
  10. Defne yaprağını kavanoza yerleştirin ve üstünü dereotu ile kapatın.
  11. Kapağı hafif aralık bırakarak 1 saat bekletin, sonra sıkıca kapatın.
  12. Kavanozu 2-3 saat kapağının üzerinde bekletip ardından serin ve güneş görmeyen bir yere kaldırın.
  13. Turşunun olgunlaşması için 15-20 gün bekletin. Sonrasında afiyetle tüketebilirsiniz.
Editör: Haber Merkezi