Çay saatlerinin gözdesi olacak, dışı çıtır içi yumuşacık bir lezzet: Ev yapımı simit poğaça! Misafirlerinizin beğenisini toplayacak bu tarif, hem görünümü hem de lezzetiyle tam bir gösterişi. Dışı çıtır, içi yumuşacık ve gevrek yapısıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Üstelik pratik ve kolay hazırlanışı ile mutfakta geçireceğiniz zamandan tasarruf etmenizi sağlıyor. İşte, herkesin bayılacağı simit poğaça tarifi!

Malzemeler:

3 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pekmez
Susam ve çörekotu (üzeri için)

Yapılışı ve Püf Noktaları:

Unu geniş bir kaba alın, ortasını açarak sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu, tuz ve pekmezi ekleyin.
Ele yapışmayan elastik bir hamur elde edene kadar yoğurun. Un miktarını kontrollü ekleyin, aşırı yoğurmadan hamuru hazırlayın.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Sonrasında suya ve ardından susam ve çörek otuna batırarak simit şekli verin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz servis yapın.

Editör: Haber Merkezi