Kıymalı Rulo Patates Tarifi: Misafirlerinizi Etkileyin Misafirlerinizin favorisi olacak bu özel tarifle, mükemmel kıymalı rulo patates hazırlayın. Ev yapımı, kolay ve lezzetli bu tarif sayesinde sofralarınızda fark yaratın!

Ev yapımı kıymalı rulo patates tarifi ile misafirlerinizi etkileyin! Bu özel ve lezzetli tarif sayesinde sofralarınızda fark yaratın. Kolay ve pratik adımlarla hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem göze hem de damağa hitap ediyor.

Malzemeler:

  • 3 adet patates
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber

Kıymalı Harç İçin:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 350-400 g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Karabiber

Üzeri İçin:

  • Kaşar peyniri rendesi

Süslemek İçin:

  • Maydanoz, kırmızı biber (isteğe bağlı)

Kıymalı Rulo Patatesin Yapılışı:

  1. Patates Hazırlığı: Patatesleri soyun ve iyice yıkayın. Rendenin büyük kısmıyla patatesleri rendeleyin. Rendelenen patateslerin suyunu sıkarak ayrı bir kaba alın.

  2. Patates Karışımı: Patateslerin üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini, doğradığınız maydanozu, yumurtaları, tuzu ve karabiberi ekleyin. Malzemeleri güzelce karıştırın.

  3. Pişirme Hazırlığı: Patatesli karışımı, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yayın. Karışımı yaklaşık 1 cm kalınlığında ve dikdörtgen şeklinde olacak biçimde düzeltin. Tepsinizi fırının alt raflarına koyun ve 180°C'de patatesler kızarana kadar pişirin.

  4. Kıymalı Harç: Bu sırada kıymalı harcı hazırlamaya başlayın. Öncelikle büyük bir tavada sıvı yağda kıymayı kavurun. Ardından doğranmış soğanı, yeşil ve kırmızı biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Domates salçasını ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra sıcak suyu ekleyin. En son tuz, kırmızı toz biber ve karabiberi ekleyerek kıymanın suyunu çekene kadar pişirin.

  5. Kıymalı Harcın Eklenmesi: Kızarmış olan patatesin üzerine kıymalı harcı dökün ve eşit bir şekilde yayın.

  6. Rulo Yapımı: Patatesi, pişirme kağıdının yardımıyla uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın.

  7. Son Pişirme: Hazırladığınız rulonun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Tepsiyi tekrar 180°C fırına verin ve kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.

  8. Servis: Fırından çıkan kıymalı rulo patatesi bir servis tabağına alın. İsterseniz maydanoz ve kırmızı biberle süsleyin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi