Çay saatlerinin en sevilen tatlılarından biri olan yalancı tavuk göğsü, yumuşacık dokusuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Bu lezzetli ve pratik tatlıyı hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm detayları sizler için derledik. Yalancı tavuk göğsünün en önemli püf noktası, malzemelerin en az 5 dakika kavrulması. İşte adım adım yalancı tavuk göğsü tarifi:
Malzemeler:
125 gram tereyağı (veya isteğe bağlı olarak margarin)
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
Yapılışı:
Bir tencereye tereyağını alın ve kısık ateşte eritin.
Eriyen yağa unu ekleyin ve yaklaşık 4-5 dakika, kokusu çıkana kadar kavurun.
Unu sürekli karıştırarak yavaşça sütü ilave edin. Bu aşamada karıştırmaya devam edin, aksi takdirde topaklanma oluşabilir.
Şekeri ekleyin ve muhallebi kıvamını alıp koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin.
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin. 3-4 dakika mikserle çırpın.
Hazırladığınız muhallebiyi ıslatılmış 22 cm'lik bir borcama dökün ve spatula yardımıyla düzleyin. Oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra tatlıyı streç filmle kaplayın ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Dinlenen tatlıyı dolaptan çıkarın, hafifçe yanlarından bastırarak havasını alın ve servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
Arzunuza göre tarçın, hindistan cevizi veya file Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.