Ev Yapımı Hamburger Ekmeği Avantajları:

  • Lezzet: Ev yapımı ekmek genellikle daha taze ve katkı maddesi içermez, bu da doğal ve lezzetli bir tat anlamına gelir.

  • Kalori: Ev yapımı ekmekler genellikle dışarıdaki ticari ekmeklere göre daha az koruyucu madde ve ek katkı maddesi içerir, bu nedenle kalorisi daha düşük olabilir. Ancak kullanılan malzemenin miktarına bağlı olarak değişebilir.

  • Fark: Evde kendi hamburger ekmeklerinizi yapmanın en büyük avantajlarından biri, malzeme kalitesini ve miktarını kontrol edebilmenizdir. Aynı zamanda, ev yapımı ekmeklerde koruyucu veya yapay bileşenler kullanmadan doğal bir ürün elde edersiniz.

Ev Yapımı Hamburger Ekmeği Tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 – 4.5 su bardağı un

Yapılışı:

  1. İlk olarak, ılık süt, ılık su ve şekeri karıştırın. Üzerine yarım paket yaş mayayı ekleyip 5-10 dakika mayanın aktive olmasını bekleyin.
  2. Başka bir kapta, un ve tuzu karıştırın.
  3. Aktive olan maya karışımına sıvı yağ ve erimiş tereyağını ekleyin.
  4. Yavaşça unlu karışımı sıvılara ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  5. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
  6. Hamuru yaklaşık 1 saat boyunca sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın.
  7. Mayalanan hamuru 6 veya 8 eşit parçaya bölün.
  8. Her bir parçayı yuvarlak ekmek şekline getirin.
  9. Ekmeği 180°C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Editör: Haber Merkezi