Türkiye'nin zengin yemek kültürüne olan hayranlığını her fırsatta dile getiren Japon YouTuber Yoshi Enomoto, son paylaşımlarıyla yine gündemde. Pazar sabahı Tokat yağlısı ile başladığı kahvaltı serüvenini "Günaydın gozaimas. Tokat yağlısı ile kahvaltı yapıyorum. Bilmeyenler utansın" sözleriyle anlatan Enomoto, Türk mutfağına olan sevgisini bir adım daha ileri taşıdı.
Tokat Lezzetlerine Olan Tutkusu
Enomoto, Tokat kebabına olan aşkını, "Bu anı 9 sene bekledim. Tokat kebabın yerini hiçbir şey alamaz" diyerek ifade etti. Vedat Milor'un "Dünya yemek yarışması olsaydı Türkiye Tokat kebabıyla katılırdı" sözlerine katıldığını belirten Enomoto, Tokat kebabının dünyada benzersiz bir lezzet olduğunu vurguladı. Stand-up gösterisinin ardından İstanbul'a dönmeden önce, Tokat'ta daha fazla vakit geçirip, lezzet avına devam etmek istediğini dile getirdi.
Kimdir Bu Lezzet Elçisi: Yoshi Enomoto?
1991 Osaka doğumlu Yoshi Enomoto, lisans eğitimini Azerbaycan'da tamamladıktan sonra 2015 yılında Türkiye'ye geldi.
Ankara ve sonrasında İstanbul'da yaşayan Enomoto, Sabancı Üniversitesinde yüksek lisans yaparken, Türk kültürünü ve yaşamını dünyaya tanıtan içerikler üretmeye başladı.
Güney Sudan ve Irak'ta yürüttüğü gönüllülük çalışmalarıyla da tanınan Enomoto, Türkiye'deki yaşamını sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaşıyor.