Yusuf Tokaç’tan Kırşehir Maçı Öncesi Mesaj: “İyi Oyun ve Galibiyet İçin Hazırız” Yusuf Tokaç’tan Kırşehir Maçı Öncesi Mesaj: “İyi Oyun ve Galibiyet İçin Hazırız”

Tokat'ta uçuş sayılarının azalması ve İzmir, Antalya gibi büyükşehirlere seferlerin olmaması konusu Meclis'e taşındı. Türk Hava Yolları'nın (THY) Perşembe günleri yapılan uçuşları iptal etme kararı Tokatlı vatandaşlar tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Bulut, Tokatlıların Sesi Oldu
MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Tokat Havalimanı'ndaki sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme getirdi. Bulut, havalimanının yeterince kullanılmadığını ve sefer sayısının yetersiz olduğunu belirtti.

Havalimanının Değeri Bilinmiyor
Milletvekili Bulut, Tokat Havalimanı'nın 25 Mart 2022'de Cumhurbaşkanı tarafından açıldığını ve yaklaşık 1 milyar 200 milyona mal olduğunu vurguladı. 300 personeliyle hizmet veren havalimanının, uçuş saatlerinin ve sefer sayılarının yetersizliği nedeniyle yeterince kullanılmadığını söyledi. Bulut, Tokat'ta yaklaşık 550 bin kişinin yaşadığını ve İzmir, Antalya gibi büyükşehirlere ve Almanya'ya daha sık uçuşların düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Tokat Havalimanı'nda sabit gümrük memuru istihdam edilmesine rağmen, uluslararası uçuşların da yetersiz olduğunu belirtti.

Tokat'ın Geleceği İçin Daha Fazla Uçuş Şart
Bulut, Tokatlıların hava yolu ulaşımı konusunda çektiği sıkıntıların çözülmesi gerektiğini belirterek, sefer sayılarının artırılmasını talep etti. Tokat Havalimanı'nın tam kapasiteyle çalışması için gerekli adımların atılmasının önemini vurguladı.

 

 

Muhabir: Burhan Arar