Tokat Keşkeğine özellik katan bir lezzet de Tokat Çemenidir. Bu yörede çemensiz keşkeğe keşkek denmez. Keşkek güveçte yapılır hele bir de özel pide fırınlarında ağır ateşte 12 saate kadar pişirilirse adeta damak çatlatan bir lezzete dönüşür.

Tokat Keşkeği İçin Malzemeler:

4 parça kemikli kırmızı et

1 büyük boy kase yarma

1 tatlı kaşığı çemen

3 büyük boy kase su

2 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı sıvıyağ ve tereyağ karışık

Yapılışı:

Güveç veya bakır kazanın dibine etlerinizi yerleştirin. Etlerin üzerine yarmayı, tuzu, çemeni ve yağını ekleyin. En son olarak suyunu ayarlayın. Göz kararı da ayarlayabilirsiniz. Pide fırınınız varsa Keşkek kazanınızın ağzını kapatın ve fırıncınıza emanet edin. Pişirirken ateşe yaklaşmaması güveç tenceresinin fazla köze gömülmemesi gerekiyor. Fırının sıcaklığına göre 8-12 saate kadar bile pişebilir. Unutmayın. Pişip üzeri kızardığınızda alabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi