İletişim ve Gastronomi Uzmanı Şef Nur Şen Negizözen, İstanbul'da Tokat Kebabı'nın tadına baktı. Eyüpsultan'da yer alan Tarihi Tokat Pİdecisi adlı mekanı ziyaret eden Negizözen, özel bir fırında pişirilen Tokat Kebabı'nın yapım aşamalarına şahit oldu.
Şef Negizözen, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarda "Tokat Kebabı UNESCO Somut olmayan Kültürel Miras listesinde olması gereken özellikleri taşıyan yerel bir lezzet. Et ve sebzeden akan özsular ortadaki haznede toplanıp, tabak servisi öncesinde kebabın üzerine dökülüyor. Enfes lezzet sırrı bence burada. Dünyada benzeri olmayan bir fırında pişirilmesiyle kültürel miras olmaya aday bir yerel yemek örneği" dedi.
Uluslararası bir yemek yarışması olsa Türkiye'yi temsilen bir yemek bu yarışmaya katılsa bu hangi yemek olurdu? sorusuna Tokat Kebabı cevabını veren Ünlü Gurme Vedat Milor'un bu sözünün afiş olarak yer aldığı Tarihi Tokat Pidecisi, Tokat'ın yöresel lezzetlerini İstanbul'da dünyaya tanıtırken Şef Nur Şen Negizözen, bu afişi ve Tokat Kebabı görsellerini instagram hikayesinde paylaşarak bu tanıtıma katkı sundu. Vedat Milor da Şef Negizözen'in hikayesini kendi sayfasında paylaştı.