Aşçı Hüseyin Yaylıcı, hazırlık süresi sadece 20 dakika olan güvecin, pişirme süresi 3 saat sürdüğünü kaydetti. 6-8 kişilik bu tarife, kalabalık sofralarınızda misafirlerize güneşlenebileceğiniz enfes bir seçenek olduğunu ifade eden Yaylıcı, yemekte kullanılan malzemeler ve yapılışının şu şekilde sıraladı.

Malzemeler

  • 1 kilo kırmızı et
  • 5 adet domates
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet soğan
  • Yarım su bardağı sarımsak
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş kuyruk yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • karabiber

Sosu için;

Ege'nin Lezzet Şaheseri: Orijinal İzmir Köftesi Tarifiyle Mutfakta Harikalar Yaratın Ege'nin Lezzet Şaheseri: Orijinal İzmir Köftesi Tarifiyle Mutfakta Harikalar Yaratın
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı su

hazır lanışı

  1. Tüm malzemeler küp küp doğrayın.
  2. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi kendi zevkinize göre ayarlayıp, tüm malzemeleri karıştırın.
  3. Kuyruk yağını, orta uç yağını iyice bırakana kadar kavurun. Sonrasında posası kahverengi kalana kadar devam edin.
  4. Malzemeleri güveç kabınıza koyun. Üzerine sıvı yağ, tereyağ ve kuyruk yağınızı ekleyin.
  5. Hazırladığınız sosların üzerine.
  6. Güveç kabınızın üstünü folyo ile örtün ve taş fırına yerleştirin.
  7. Tam olarak 3 saat yap.

Davetlilerinize, çifte ya da kullanıcılarına bu lezzetli ve geleneksel güveç yemeğini sunun. Taş ocaklarda pişirilen bu eşsiz tarif, sofralarınıza hem görsel bir şölen hem de lezzetli bir ziyafet katacak. Deneyeceklere afiyet olsun!

Muhabir: Kenan Yılmaz