Özel günlerinizde misafirlerinize sunabileceğiniz, hem görsel hem de lezzet anlamında eşsiz bir tatlı arıyorsanız, köstebek pasta tam size göre. Kakaolu bisküvi tabanı, kremalı katmanı ve üzerindeki çikolata ganajı ile bu pasta, herkesin beğenisini kazanacak. İşte adım adım köstebek pasta yapımı:

Köstebek Pasta Malzemeleri:

2 paket kakaolu bisküvi
100 gram eritilmiş tereyağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket krema
2 yemek kaşığı pudra şekeri
200 gram bitter çikolata
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Mutfak robotunda kakaolu bisküvileri un haline gelene kadar çekin.

Eritilmiş tereyağını bisküvi ununa ekleyip karıştırın ve kelepçeli pasta kalıbının tabanına bastırarak yayın. Buzdolabında 15 dakika soğutun.

Bir tencereye süt, toz şeker, un ve vanilyayı ekleyip, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.

Ayrı bir kapta kremayı ve pudra şekerini katılaşıncaya kadar çırpın. Soğuyan muhallebiyi kremanın içine ekleyip iyice karıştırın.

Hazırladığınız kremalı muhallebi karışımını bisküvi tabanının üzerine dökün ve düzgünce yayın.

Pastanın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin.

Bitter çikolatayı küçük parçalara bölüp, sıcak su ve tereyağı ile karıştırarak homojen bir kıvam elde edene kadar eritin ve soğumaya bırakın.

Dinlenen pastanın üzerine hazırladığınız ganaj sosunu dökün ve spatula ile düzgünce yayın.

İsteğe bağlı olarak ganajın üzerine dilimlenmiş meyvelerle süsleyebilirsiniz.

Hazırladığınız köstebek pastayı dilimleyerek misafirlerinize sunabilirsiniz.

Püf Noktaları:

Bisküvi tabanının sertleşmeden dilimlenebilir olması için bisküvileri çok ince bir un haline getirin.
Muhallebi pişirilirken sürekli karıştırarak topaklanmasını engelleyin.
Ganaj sosunu hazırlarken çikolatanın tamamen eridiğinden emin olun.
Bu lezzetli ve görsel olarak da şık köstebek pasta tarifi ile özel günlerinizi daha da özel kılın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi