Popüler yemek yarışması Gelinim Mutfakta, seyircilerine Trakya bölgesinin eşsiz lezzetlerinden biri olan kadınbudu köftenin tarifini sundu. Hem nostaljik kokusu hem de eşsiz tadıyla dikkat çeken kadınbudu köfte, her yaştan insanın sevgisini kazanıyor. Bu lezzetli ve pratik tarif, izleyiciler tarafından büyük ilgi görüyor ve evde kolaylıkla hazırlanabiliyor. Programın bu bölümü sosyal medyada da oldukça popüler oldu ve takipçiler, leziz tarifi kendi mutfaklarında denemek için heyecanlanıyorlar.
Gelinim Mutfakta'da Verilen Kadınbudu Köfte Tarifi:
Malzemeler:
600 gr köftelik kıyma (az yağlı)
1 soğan
1 yumurta
1 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Panelemek İçin:
Yarım çay bardağı galeta unu
Yarım çay bardağı buğday unu
1 yumurta
Kızartmak İçin:
2-3 su bardağı ayçiçeği yağı
Tarif:
Kıymayı ikiye bölün ve yapışmaz yüzeyli tavada yarısını su ekleyerek kavurun.
Kıyılmış soğanı ekleyip birkaç dakika daha kavurun ve soğumaya bırakın.
Pirinci yıkayıp süzün ve haşlayın. Haşlanmış pirinci soğutun.
Kavrulmuş ve çiğ kıymayı bir kaba alın. Soğuyan pirinci süzüp kıymaya ekleyin.
Yumurta, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın ve 2 saat buzdolabında dinlendirin.
Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp oval köfteler hazırlayın.
Un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayın.
Köfteleri kızgın yağda kızartın.