Evinizin şefi olmaya hazır mısınız? Karbonatlı börek tarifi ile misafirlerinize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz. Çıtır çıtır hamuru ve peynirli iç harcıyla damakta iz bırakan bu böreği yapmak oldukça kolay. İşte malzemeleri ve yapılışı...

Karbonatlı Börek Tarifi İçin Malzemeler:

2 adet yufka
100 gram lor peyniri
1 tutam maydanoz
¼ çay bardağı süt
½ çay bardağı sıvı yağ
50 gram tereyağı
½ litre su
1 tepeleme çay kaşığı karbonat
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
1 tutam susam
1 tutam çörek otu

Karbonatlı Börek Nasıl Yapılır?

Karbonatlı börek, hem enfes lezzeti hem de çıtır çıtır hamuruyla damakta muhteşem bir tat bırakır. İşte adım adım karbonatlı börek yapılışı:

İç Harcını Hazırlama:

Lor peynirini bir kaseye alın ve üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyerek karıştırın.

Sos Hazırlığı:

Tereyağını eritin ve ılık hale geldiğinde bir kaseye alın. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.

Yufkaları Hazırlama:

İlk yufkayı tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız sosun yarısından fazlasını bir fırça yardımıyla sürün.
İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine serip kalan sosu fırçayla güzelce yedirin.

Yufkaları Kesme:

Üst üste koyduğunuz yufkaları önce dörde, ardından her parçayı üçe bölerek toplamda 12 üçgen parça elde edin.

İç Harcını Ekleyin:

Kestiğiniz yufkaların geniş kısmına bir tatlı kaşığı lor peynirli harç koyun. Yufkanın kenarını içe kapatıp sigara böreği gibi sıkıca sarın.

Karbonatlı Su Hazırlığı:

Su ve karbonatı derin bir kasede karıştırın.

Börekleri Hazırlama:

Her börek dilimini karbonatlı suya daldırıp çıkarın ve seramik bir fırın kabına dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otunu serpiştirin.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

Servis:

Börekler piştikten sonra fırından çıkarın ve sıcak veya ılık olarak servis edin.

Karbonatlı börek tarifi ile evinizde harikalar yaratabilirsiniz. Bu çıtır çıtır börek, misafirlerinizin damaklarında unutulmaz bir iz bırakacak. Kolay yapımı ve nefis tadı ile karbonatlı böreği mutlaka deneyin. Evinizin şefi olun ve bu lezzetli tarifi sevdiklerinizle paylaşarak övgüleri toplayın! Afiyet olsun!

Muhabir: Mihriban Koçaker