Çay saatinizin vazgeçilmezi olacak haşhaşlı börek tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarif, haşhaşın keskin ve rahatlatıcı aromasıyla tüm misafirlerinizi büyüleyecek. İşte adım adım hazırlanan haşhaşlı börek tarifi:

Haşhaşlı Börek Tarifi Malzemeleri

Hamur için:

1 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt
4 su bardağı un
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya

İç harç için:

1 çorba kasesi haşhaş ezmesi
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Haşhaşlı Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak, derin bir kabın içine süt, su, şeker ve mayayı ekleyin ve karıştırın.
Un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edin.
Elenmiş unu azar azar ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru streç filmle örtüp en az bir saat dinlendirin.
Dinlenen hamurunuzu altı eşit parçaya bölün ve her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Her açtığınız hamurun üzerine haşhaşlı harçtan yayın.
Üst üste koyduğunuz hamurları 1 santimetre kalınlığında açın ve 12-14 parçaya kesin.
Kestiğiniz şeritleri döndürüp kendi etrafında dolayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Börekleri 10-15 dakika daha mayalandırın.
Yumurta sarılarına sıvı yağ ekleyip çırpın ve böreklerin üzerine sürün.
180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Bu enfes haşhaşlı börek, hem göz alıcı görüntüsü hem de eşsiz lezzeti ile sofralarınıza ayrı bir hava katacak. Çay saatlerinizde ve özel davetlerinizde misafirlerinize sunabileceğiniz bu lezzetli börek, tadı damaklarda kalan bir lezzet deneyimi sunacak. Tarifimizi deneyin ve lezzetli bir haşhaşlı börek yapmanın keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi