Klasik köfte malzemeler
- 1 soğan
- Yarım demet maydanoz
- 500 gr dana kıyma
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
KLASİK KÖFTE YAPILIŞI
- Köfte harcını hazırlamak için, soğanları rendeleyin ve maydanozları ince ince kıyın. İsterseniz, bir diş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
- Soğan, maydanoz, kıyma, yumurta, zeytinyağı ve tuzu bir kaba alıp iyice yoğurun. Bu sırada istediğiniz baharatları da ekleyerek yoğurmaya devam edin.
- Hazırladığınız harcın üzerini streç filmle kapatarak yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Ardından harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 1 cm olacak şekilde üzerine bastırarak yassılaştırın.
- Tüm harcı aynı şekilde hazırladıktan sonra ızgara veya az yağ eklenmiş tavada pişirin. Pişen köfteleri kap içine alarak sıcak bir şekilde servis edin.
Editör: Haber Merkezi