Tokat'ın Turhal ilçesinde meydana gelen orman yangını ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Erdem Ural, vatandaşlara piknik yapmamaları konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Sütlüce Köyü'nde Yangın Paniği

Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı Sütlüce köyünde, öğlen saatlerinde henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı ormanlık alanda yangın çıktı. Olay yerine hızla intikal eden Turhal Belediyesi itfaiyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, yangını büyümeden kontrol altına aldı. Yangının kısa sürede kontrol altına alınmasında AFAD, Kızılay, Orman İşletme Müdürlükleri ve diğer tüm ekiplerin koordineli çalışmaları etkili oldu.

A W261610 01

"Sigara İzmaritlerine Dikkat Edilmeli"

Yangın sonrası açıklamalarda bulunan Turhal Belediye Başkanı Mehmet Erdem Ural, vatandaşları yangın riskine karşı uyardı. Başkan Ural, "AFAD, Kızılay, Orman İşletme Müdürlükleri ve diğer tüm ekiplerin çalışmaları sayesinde yangın büyük bir hasara ve can kaybına neden olmadan kontrol altına alındı. Ancak havaların kurak geçtiği bu dönemde, piknik alanlarında ateş yakmaktan kaçınmalı ve piknik yapma işini ertelemeliyiz. Sigara izmaritlerini yollara atmamalıyız. Sadece küçük bir izmarit yüzlerce dekar alanı yakabiliyor. Televizyonlarda bu tür yangın haberlerini hepimiz gördük ve bugün burada birebir yaşadık. İnsanlar, bu tür yangınları söndürmek için canla başla çalışıyorlar. Lütfen dikkatli olalım; ormanlar hepimizin ortak mirasıdır. Bu nedenle daha dikkatli davranmamız gerekiyor. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Merkür Jet Erbaa Spor - Mersin İdmanyurdu Maçının Hakemi Belli Oldu Merkür Jet Erbaa Spor - Mersin İdmanyurdu Maçının Hakemi Belli Oldu

A W261610 03

A W261610 04

A W261610 05

Muhabir: Burhan Arar