köklü süt üreticisi Koç Gültekin Süt, ekonomik darboğazın pençesine düşerek konkordato başvurusunda bulundu. Yaklaşık 40 yıldır faaliyet gösteren ve Türkiye genelinde tanınan şirketin mali kriz sinyalleri, sektör temsilcileri ve bölge ekonomisi üzerinde büyük yankı uyandırdı.
Mahkeme, 14 Mart 2025 tarihli ara kararla şirkete üç aylık geçici mühlet verdi. Karar kapsamında, şirkete ait mal varlıklarının korunması için ihtiyati tedbir uygulanmasına da hükmedildi. Süreci denetlemek üzere Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Sema Erol geçici konkordato komiseri olarak görevlendirildi.
Yedi Günlük İtiraz Süresi Başladı
Ekonomim’in haberine göre, İcra ve İflas Kanunu’nun 288. maddesi uyarınca, konkordato ilanına itirazı olan alacaklılar ilandan itibaren yedi gün içinde mahkemeye başvurabilecek. Bu süre zarfında yapılacak itirazlar, konkordato sürecinin seyrini belirleyecek nitelikte.
Ön İnceleme Duruşması Haziran’da
Konkordato başvurusuna ilişkin ön inceleme duruşmasının ise 11 Haziran 2025 tarihinde saat 14.45’te yapılacağı açıklandı. Bu duruşma, şirketin mali yeniden yapılandırma planının ne ölçüde geçerli olduğunu ortaya koyacak.
Yerel Ekonomide Endişe Hakim
Koç Gültekin Süt’ün konkordato talebi, sadece şirketin geleceğini değil, Balıkesir’deki süt üreticileri, çiftçiler ve tedarikçiler başta olmak üzere çok sayıda paydaşı yakından ilgilendiriyor. Uzmanlar, bu tür köklü firmaların yaşadığı finansal darboğazların yerel ekonomilerde domino etkisi yaratabileceği uyarısında bulunuyor.
Konkordato süreciyle ilgili gelişmelerin önümüzdeki haftalarda şirket tarafından kamuoyuna duyurulması bekleniyor.