Sosyal medyada Şişli Belediyesi’ne atanan kayyumun kent lokantalarını kapattığı yönündeki iddialar yalanlandı. Belediye, lokantaların 19 Mart’tan beri tedarik sorunları nedeniyle kapalı olduğunu ve yeniden açılacağını duyurdu.
“Operasyon Haberciliğine İtibar Etmeyin”
25 Mart 2025 tarihinde bazı sosyal medya paylaşımlarında, Şişli Belediye Başkanlığı’na atanan kayyumun kent lokantalarını kapattığına dair iddialar hızla yayıldı. Ancak Şişli Belediyesi, bu iddiaları net bir şekilde yalanlayarak, kent lokantalarının kapatılmasının kayyumla ilgisi olmadığını açıkladı. Belediye, lokantaların 19 Mart’tan itibaren tedarik süreçlerinin tamamlanamaması nedeniyle geçici olarak kapalı olduğunu ve yeniden hizmete açılacağını bildirdi.
Şişli Belediyesi’nden yapılan resmi açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Şişli Belediye Başkanvekili Cevdet Ertürkmen’in kent lokantalarının kapatılmasıyla ilgili bir talimatı kesinlikle bulunmamaktadır. Şişli’de ikisi sabit, biri gezici olmak üzere toplam üç kent lokantası mevcuttur. Bu lokantalar, 19 Mart’tan itibaren tedarik süreçleri tamamlanamadığı için kapatılmış durumdaydı. Başkanvekilimiz Cevdet Ertürkmen, göreve başladığı 24 Mart itibarıyla kent lokantalarının yeniden açılması talimatını vermiştir. Tedarik ihtiyaçları tamamlandıktan sonra her üç lokanta da Şişlililere hizmet vermeye devam edecektir. Ayrıca, orta vadede kent lokantalarının sayısının artırılması planlanmaktadır. Halkımızın ‘kent lokantaları kapatıldı’ şeklindeki operasyon haberciliğine itibar etmemesini önemle rica ediyoruz.”
Açıklamada, kent lokantalarının Şişli halkı için önemine vurgu yapılarak, bu tür asılsız iddiaların halkı yanıltmayı amaçladığı belirtildi. Şişli Belediyesi, lokantaların en kısa sürede yeniden açılacağını ve hizmet kalitesinin artırılacağını taahhüt etti. Bu açıklama, sosyal medyada yayılan yanlış bilgilerin önüne geçerek, Şişlililerin doğru bilgiye ulaşmasını sağladı.