Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Türkiye Çevre Ajansı tarafından gençlerde çevre bilincini artırmak amacıyla başlatılan “Yeşil Kampüs Festivali” kapsamında yola çıkan çevre tırı, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) kampüsüne geldi.
Rektör Yılmaz: “Çevre Dostu Projelere Her Zaman Destek Veriyoruz”
TOGÜ’de düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz başta olmak üzere, rektör yardımcıları, danışmanlar, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Rektör Yılmaz, yaptığı konuşmada çevre bilincinin üniversite gençliği için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. “Üniversite olarak sürdürülebilir bir gelecek için çevre dostu projelere her zaman destek veriyoruz. Çevre tırı gibi etkinlikler, öğrencilerimizin doğaya karşı duyarlılığını artırıyor. Kampüsümüzde sıfır atık yönetimi ve enerji verimliliği gibi uygulamaları yaygınlaştırmayı hedefliyoruz,” dedi.
Bilgi Yarışması Büyük İlgi Gördü
Etkinlik kapsamında çevre ve sürdürülebilirlik temalı bir bilgi yarışması da düzenlendi. Yarışmada öğrencilere çevre bilinciyle ilgili toplam 24 soru yöneltildi. Yoğun ilgi gören yarışmada dereceye giren ilk üç öğrenciye hediyeleri Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz tarafından takdim edildi.