2 Nisan'da sondördün evresinde olan ay 8 Nisan'da yeniay, 15 Nisan'da ilkdördün, 24 Nisan'da dolunay evresinde olacaktır. 7 Nisan'da enberi konumunda bulunan ay Dünya'dan 358800 km uzaklıkta bulunacaktır. 20 Nisan'da enöte konumunda olacak olan Ay Dünya'dan 405600 km uzakta olacaktır.
Nisan ayında gezegenler
Merkür: Ayın başlarında Güneş ile birlikte hareket eden gezegen ay sonuna doğru Güneş’i batı yönünde geçecek ve gün doğumundan önce doğacaktır. Ay boyunca Balık takımyıldızında bulunacak olan gezegeninin ortalama parlaklığı 1.4 kadir civarında olacaktır.
Venüs: Ayın başlarında gün doğumundan hemen önce doğacak olan gezegen batı yönünden Güneş'e doğru hareket edecek ve ay boyunca gözlenemeyecektir. Ayın ilk günlerinde Balina takımyıldızındayken buradan Balık takımyıldızına geçecektir. Ortalama parlaklığı -3.8 civarındadır.
Mars: Gün doğumundan kısa süre önce yükselmeye başlayacak olan gezegen gün batımından önce batacak ve Güneş doğmadan önce kısa süreli gözlenebilecektir. Ayın ilk yarısını Kova takımyıldızında geçirecek olan gezegen oradan Balık takımyıldızına geçecektir. Ortalama parlaklığı 1.5 kadir civarındadır
Jüpiter: Güneş'e oldukça yakın konumda bulunan gezegen ayın başlarında gün batımından sonra çok kısa süreli olarak gözlenebilecek, ay sonuna doğru Güneş'e iyice yaklaştığından gözlenmesi mümkün olmayacaktır. Ayın başlarında Koç takımyıldızındayken ay sonuna doğru Boğa takımyıldızına geçecektir. Ortalama parlaklığı -2 kadir civarındadır.
Satürn: Ayın başlarında Güneş'e oldukça yakın konumda bulunan gezegen gün doğumundan kısa bir üre önce doğacaktır. Ay sonuna doğru batı yönünde Güneş’ten uzaklaşan gezegen gün doğumundan önce kısa süreli olarak gözlenebilecektir. Ay boyunca Kova takımyıldızında bulunacak olan gezegenin ortalama parlaklığı 1 kadir civarındadır.
Uranüs: Güneş’in doğmasından kısa bir süre sonra doğacak olan gezegen ay boyuncaGüneş'e yaklaşacaktır. Ay boyunca Koç takımyıldızında bulunacak olan gezegenin ortalama parlaklığı 6.0 kadir civarındadır. Ayın başlarında gözlenebilmesi için küçük bir teleskop ya da dürbüne ihtiyaç vardır. Ay sonuna doğru Güneş'e iyice yaklaştığından gözlenmesi mümkün olmayacaktır.
Neptün: Güneşten hemen önce doğacak ve ay boyunca batı yönünde Güneş'ten uzaklaşacaktır. Ay boyunca Balık takımyıldızında bulunacak olan gezegenin ortalama parlaklığı 7.9 kadir civarındadır. Güneş'e çok yakın olduğundan gözlenmesi mümkün olmayacaktır.
2 Nisan: Ay sondördün evresinde
6 Nisan: Ay-Mars yakın görünümde (2°K)
6 Nisan: Ay-Satürn yakın görünümde (1.2°K)
7 Nisan: Ay-Venüs yakın görünümde (0.4°G)
7 Nisan: Ay enberi konumunda (358800 km)
8 Nisan: Tam Güneş tutulması (Kuzey Amerika
kıtasında gözlenebilecek olan tutulma
ülkemizden gözlenemeyecektir)
8 Nisan : Ay yeniay evresinde
10 Nisan: Mars-Satürn yakın görünümde (0.4°K)
11 Nisan: Ay-Jüpiter yakın görünümde (4°G)
15 Nisan: Ay ilkdördün evresinde
20 Nisan: Ay enöte konumunda (405600 km)
22 Nisan: Lyrid Meteor yağmuru (saatte yaklaşık
20 adet)
24 Nisan: Ay dolunay evresinde