Kamuda tasarruf tedbirleri paketinin içine basın-medya kuruluşlarının da dahil edilmesinin cevabını bulmaya çalışıyorum.
Yerel medyanın olmadığı bir şehir düşünün diyorum olmayacak gibi duruyor.    

Sosyal medya gazeteciliği yerel medya gazeteciliği değil onu da bilin.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) iş birliğinde “Yerel Medyada Dijitalleşme” temasıyla “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansı’na Ankara’da bende katıldım.

Medyanın sorunlarının ve geleceğinin tartışıldığı Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansında RTÜK ve TİMBİR’ e öncelikle teşekkür ediyorum.

Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansına katılan meslektaşlarımızın tamamı Kamuda tasarruf tedbirleri paketinin içerisine medyanın alınmasından rahatsızlar.


Yerel medya bir şehrin her gün yaşayan hafızası olduğunu söylemeye gerek yok. Yok da sadece Tokat Merkezde 11 yerel gazetesi, 4 televizyonu ve radyosu olan şehrimizin bu gün sadece günlük çıkan bir gazetesi var. 

Şehrim adına söylüyorum yerel medya zaten yok olmak, bitmek üzere. Can çekişiyor.

'Kamuda tasarruf genelgesine yerel medyanın alınması demek, yerel medyanın bitmesi demek anlamına geliyor.

Televizyonlarda karasal ve uydu yayıncılığında verilmeyen desteklerden dolayı bu gün yerel yayıncılık diye bir şey kalmadı.

Bana halen Tokat’ın neden uydu yayıncılığı yok diyeneler küreğin tersiyle ağzının ortasına vurasım geliyor.

Biz Kanal 60 Medya olarak 6,5 yıl uydu yayıncılığı yaptık ne destek verdiniz ki şimdi ne destek vereceksiniz?
'Kamuda tasarruf genelgesi' ile kamu kurum ve kuruluşlarına “gazete alınmaması, zorunlu ilanlar dışında ilan yayımlatılmaması” kararının yerelde uygulanmaması gerekir.

Kamuda Tasarruf genelgesinde yer verilen bu madde geri çekilmeli, basına köstek değil ekonomik ve mesleki iyileştirmelere konusunda destek olunmalıdır. Ayrıca, Basın İlan Kurumu; yerel basına gerekli reklam ve ilan desteğini vermeli, ayrımcılık yapmamalıi

Cemiyeti başkanları da kendi şehirlerindeki meslektaşları ile ortak hareket etmeli, sorunlara karşı ortak tavır koymalılar.

Cemiyet başkanları bulundukları makamın gereklerini ve ellerindeki yetkiyi gazeteci meslektaşlarımızın lehine kullanmalılar.


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) iş birliğinde “Yerel Medyada Dijitalleşme” temasıyla “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansı"a katılan RTÜK yöneticilerine ve panelistlere bende soru sordum. Gazeteci Nasuhi Güngör’e ise tarih bizi nasıl yazacak sorumu sormuştum. 

Eğer Kamuda Tasarruf genelgesinden yerel medya çıkarılmaz ise, tarih yerel medyanın yok oluşunu yazacaktır.

Yerel medyanın olmadığı bir şehri tarih nasıl yazar bilemem.

Vesselam.