10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile Vali Numan Hatipoğlu’nun daveti üzerine gazetecilereler bir araya geldik.
Tokat’ta devam eden ve planlanan çalışmalarla ilgili bilgiler aldık.

Ne oluyor Tokat’ta Valimizin dilinden yazalım.

1. “Valilik binasını boşaltıyoruz. Şu an itibariyle Valilik Makamı İl Özel İdaresi binasına taşındı. Bazı kurumlarımız farklı binalara taşındılar. Yeni Nüfus Müdürlüğümüzün de yerinin hazırlanması ile birlikte orası da taşınacak ve Şubat ayı içerisinde ya da sonunda inşallah binanın yıkımını planlıyoruz. Tokat'a yaraşan Tokat tarihine, kimliğine uygun bir hükümet konağı inşa etmeyi planlıyoruz.

2. Turhal’da, Erbaa’da, Almus ve Başçiftlik’te yeni hükümet konaklarımızın inşaatları devam ediyor. Almus hükümet konağımızın inşaatlarına ihalesini yakın bir zaman içerisinde yapacağız. Niksar hükümet konağı faaliyete geçti. Yine Reşadiye’de inşaatımız devam ediyor. Tokat'da kamu hizmetlerinin verilmesi anlamında çok muazzam bir noktaya geleceğiz.

3. Tarım Tokat Projesi kapsamında, fidan ve fidan alımıyla ilgili olarak yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Yine bu kapsamda Erbaa’da gerçekleştirilen Organize Sera Bölgesi muhteşem bir yatırım oldu. Yaklaşık 400 dönümün üzerinde. Şu an itibariyle sera var ve önceki ziyaretimde yaklaşık 50.000.000 gibi bir hasılata daha şimdiden ulaşıldı.. Yine Niksar ve Erbaa’da sulama sistemlerinin modernizasyonuyla ilgili çalışmaları Devlet Su İşleri takip ediyor. Kapalı devre sisteme dönüşmesi ile ilgili hatta sadece Niksar ve Erbaa’da değil, Kazova'da benzeri projelendirme çalışması sürüyor.

4. Temiz Tokat Projemiz devam ediyor. Kırsal alanda görmüş olduğunuz kirliliklerin, çevre kirliliklerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Toplum yararına çalışma programı kapsamında personelimizi ekiplere ayırdık. Alanları aynı zamanda mezarlıkları, orada bulunan camileri cemevleri ve mesire yerlerini, varsa eğer derelerin giriş ve çıkışlarını temizliyorlar

5. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın hizmetleri doğrultusunda kadına şiddetle ilgili daha önce tanıtımını yaptığımız Beyaz Ev Projemizle ilgili çalışmalarımızı da yürütüyoruz bir yandan.

6. Tokat ve Ordu arasındaki bağlantı yolları sadece Akkuş yolu değil aynı zamanda Kumru’ya, Korgan’a Aybastı gibi bağlantı yolları var. Ve bu yolların hepsi hem Reşadiye için hem Niksar için hem Erbaa için hem de Tokat için çok büyük öneme haiz. Bu bağlantı yollarının tamamının hatta yaylalar arasındaki bağlantı yollarının bile bizim ticari faaliyetlerimiz ve sosyal ilişkilerimiz anlamında çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.

7. Cumhurbaşkanlığı yatırım programında 2024 yılı için Tokat için şöyle bir hedef konuldu. Şehrin kentsel bütünlük korunarak bir açık hava müzesi hâline dönüştürülecek. Bu alanla ilgili olarak biz çeşitli çalışmaları yaptık. Cumhurbaşkanlığı Stratejik Başkanlığından arkadaşlarımızla da beraber gezdik.
900 adımda 900 yıllık tarih diyoruz ama aynı zamanda bunu besleyen çok fazlasıyla eser var elimizde. Bu eserleri de gün yüzüne çıkartacağız.Taşhan - Gökmedrese arasında kalan binayı alıp o alanı açmak istiyoruz.

8. Gümenek’te devam eden Komana Artik Kent, Sulusaray’da devam eden Sebastopolis Antik Kent ile Niksar ve Zile’de devam eden kalelerimizdeki kazılarımız ile ilgili çalışmalarımız var. Maalesef bu kazılar çok uzun yıllardır devam ediyor. 20 - 30 günlük yapılan kazıları en az 4 ay sürecek kazı programıyla devam ettirmeyi planlıyoruz.”

İki sorum oldu.
1. Temiz Tokat projesi kapsamında alt yapı ve köylerdeki kanalizasyon atıkları koku yapıyor. Çözüm bulunması.

2. Valilik binası taşınmışken, 2004 yılında Nizamettin Aydın dahil siyasetçilerimizin projelerinde olan Cumhuriyet meydanı battı-çıktı ve yeraltına katlı otopark yapılması. Valilik, Müftülük, Belediye Hizmet Binası yıkılma programı varken, Taşhan-Gökmederese arasında ki bina gibi pişman olmamak için Cumhuriyet Meydanı ve Yeraltı üstü sıfırdan planlanamaz mı?

Şehrim adına Valimiz Numan Hatipoğlu’nun şehre değer katan çalışmalarının yanında olacağımızı bilmenizi isterim.

2024 yılında detaylı yazmaya çizmeye devem edeceğiz.

Saygılarımla