Bâzı tipler herkesi tükürük hokkası gibi görür.Peki nedir bu hokka?
Tükürük hokkası 19. yüzyılda tükürme ihtiyacını karşılamak amacına yönelik olarak ortaya çıkan, kullanıldığı dönemlerde ağırlıklı olarak masa altlarında bulundurulmuş geniş ağızlı kaba verilen addır. Yaygın olarak porselen ve bakırdan yapılmış tükürük hokkaları‘nın ebatları ihtiyaca göre zamanla küçültülmüş ve taşınabilir hale de getirilmişlerdir. Tükürük hokkası‘nın günümüzde sadece hastalar için kullanılan türleri de mevcuttur. Western filmlerinde sıkça görülen bu hokkaları çoğumuz biliriz ...
Gündelik yaşam da ise birileri sizi bu hokka misali kullanmak ister. Buna tahammül gösterenleri bilemem lâkin, bu duruma izin vermediginiz de oldukça bozulup deliye dönen tipler de mevcuttur.
Alışmıştır her önüne geleni kullanmaya ...
Kendisini üç kuruş maddiyatı ile dev aynasında gören bu karakter yoksunları, isterler ki herkes bunların habis tutumlarına boyun eğsin.
Ki..., boyun eğenlerde er ya da geç bunların her türlü zararını mutlaka görür.
Kardeşiz deyip kalleşliğin ve kahpeliğin envai çeşidi bu tiplerde mevcuttur.
Koftiden delikanlılık eden bu güruh , vaatte bulunup insanları kullanıp sonra da o sözlerini unuturlar. Üste çıkmak için yırtmadık yerleri kalmaz .
Kalp ve dili necaset ile dolu olan bu tiplerin her hâli art niyet ile doludur. Bu sözde insan suretin de dolaşan toplum düşmanlarını ancak, zarar gördüğünde anlıyor insan.
Tüm bunları yapanlar gün gelir ve ektiği rüzgarı fırtına olarak biçer. Zira İlâhi adalet bir gün mutlaka tecelli eder.