Tokat yöresine özgü bir lezzet olan keşkek, evde de yapılabilen bir tarife sahip. Bu tarif, geleneksel yöntemlerle hazırlanan ve damak çatlatan bir sonuç vaat ediyor. İşte 4-6 kişilik Tokat usulü keşkek tarifi için gereken malzemeler ve yapılışı:

Malzemeler:

Damak Çatlatan Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi: Pratik ve Lezzetli Damak Çatlatan Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi: Pratik ve Lezzetli
  • 1 kilogram kuzu but,
  • 2 su bardağı aşurelik buğday,
  • 1 su bardağı nohut,
  • 1 yemek kaşığı Tokat ev çemeni,
  • 1 tatlı kaşığı salça,
  • Tereyağı,
  • Yeterince su.

Yapılışı:

  1. Kuzu etini bir gün öncesinden Tokat ev çemeniyle harmanlayın ve buzdolabında marine olması için bekletin.
  2. Nohut ve buğdayı da bir gün öncesinden suya koyarak ıslatın.
  3. Ertesi gün, marine edilmiş etleri bir tencereye alın ve üzerine ıslattığınız nohut ile buğdayı ekleyin.
  4. Tereyağı ve gerektiği kadar su ilavesiyle etler ve bakliyatlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2-3 saat boyunca ağır ateşte pişirin. Su seviyesini kontrol ederek gerekirse ilave yapın.
  5. Pişirme işlemi tamamlandığında, 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat boyunca keşkeğin üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. Yanında soğuk bir ayran ile servis yapın ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın.
Editör: Haber Merkezi