Tokat’ta hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Başta Başçiftlik ilçesi olmak üzere Reşadiye, Erbaa ve Niksar yaylaları beyaz örtüyle kaplandı. Ayrıca Çamlıbel Geçidi de karla kaplandı ve sürücülere zor anlar yaşattı. Hava sıcaklıklarının özellikle yüksek bölgelerde hızla düşmesi, mevsimin ilk kar yağışını getirdi.A A 20241021 35972613 35972612 T O K A T T A K A R Y A G I S I

10 bin yavru alabalık göletle buluştu 10 bin yavru alabalık göletle buluştu

Başçiftlik’te Soğuk Zirvede

Tokat genelinde en düşük sıcaklık Başçiftlik ilçesinde kaydedildi. Eksi 1,5°C’ye kadar düşen hava sıcaklığı, bölgedeki vatandaşlara kışı erken getirdi. Başçiftlik’in yanı sıra merkez ilçelerde de hava soğukluğu hissedilir derecede düştü, ancak kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili oldu. Tokat il merkezinde 6,5°C, Turhal’da 7,0°C, Zile’de ise 6,6°C olarak ölçülen sıcaklıklar, kar yağışı için yeterli olmadı.

A A 20241021 35972613 35972611 T O K A T T A K A R Y A G I S I

Çamlıbel şaşırtmadı

Özellikle Tokat'ı Karadeniz'e bağlayan önemli geçiş noktalarından biri olan Çamlıbel Geçidi, kar yağışı nedeniyle beyaz örtüye büründü. Bu geçitte seyahat edecek sürücüler için dikkatli olmaları ve araçlarında kış lastiği kullanmaları gerektiği hatırlatıldı.

Kar1

İlk Kar, Bölge Halkını Hazırlıksız Yakaladı

Kar yağışı, Tokat’ın yüksek kesimlerinde aniden etkili olurken, bölge halkı kış mevsimi için hazırlıksız yakalandı. Birçok yayla ve geçitte karın kalınlığı hızla artarken, vatandaşlar soğuk hava dalgasının ne kadar süreceğini merak ediyor.

  

Muhabir: Burhan Arar