Tokat'ın Kabe-i Mescit Mahallesi, Sulu Sokak’ta bulunan tarihi bir binanın restorasyonu sırasında ilginç bir komşuluk krizi patlak verdi. İstanbul'da ikamet eden ve tarihi eseri restore ettiren Bekir Bekdaş, aldığı bir telefonla adeta şok oldu. Telefonla kendisine iletilen habere göre, kapı komşusu Hüseyin Bal, restore edilen binanın kapısına kürekle saldırmıştı.

Whatsapp Image 2024 08 27 At 11.30.57 (1)-2

Bekir Bekdaş’ın Tepkisi

Tarihi eseri koruma altına almak amacıyla restorasyon çalışması başlatan Bekir Bekdaş, komşusunun bu tepkisine anlam veremediğini belirtti. Bekdaş, "Vakfın malına bu saldırıyı anlamakta güçlük çekiyorum. Evin önündeki kum ve hafriyat temizlettirmiştim. Bu olay beni derinden üzdü " ifadelerini kullanmıştı.

Whatsapp Image 2024 08 28 At 13.45.36 (4)

24 ilde 46 şahıs 'Siberağ'a takıldı! 24 ilde 46 şahıs 'Siberağ'a takıldı!

Hüseyin Bal’dan Cevap: “Duvarlarım Zarar Gördü”

Olayın ardından Hüseyin Bal, yaşananlar hakkında bir açıklama yaparak, kendini savundu. Bal, bir süredir boş durumda olan evine döndüğünde karşılaştığı manzaradan dolayı büyük bir şaşkınlık yaşadığını belirterek, "Mahallemizde yapılan evin hiçbir güvenlik önlemi ve tedbiri alınmadan çevreye zarar vererek, kendi evi ve diğer komşuların evlerine zarar vererek yapıldığını, restorasyon yaparken evden sökülen molozların çevreye bilinçsizce döküldüğünü evimi kontrole gittiğimde gördüm. Restorasyon işlerinin bitmiş olduğu halde çevreyi pislik içinde bırakmalarına ve komşu evlere verdikleri zarardan dolayı arayıp özür bile dilemedikleri için o anki sinirle istem dışı tepki gösterdim. Beni suçlarken kendi yaptıkları hatalarının da farkında olmalarını isterdim. Olayın fazla büyütülmeden kapatılmasını ümit ediyorum” dedi.Whatsapp Image 2024 08 28 At 13.45.36

Tokat’ta Komşuluk Krizi: Çözüm Ne Olacak?

Yaşanan bu olay, komşuluk ilişkilerinin ne kadar kırılgan olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. İki tarafın da yaşadığı mağduriyetin nasıl çözüleceği ise merak konusu. Hem tarihi eserlerin korunması hem de komşuluk ilişkilerinin zarar görmemesi için tarafların uzlaşıp uzlaşamayacağı bekleniyor.

Whatsapp Image 2024 08 28 At 13.45.36 (5)

Muhabir: Burhan Arar