Gözleme yapmanın sırlarını öğrenmek ister misiniz? Annelerimizin yaptığı gibi lezzetli ve pratik gözleme yapmanın püf noktaları bu haberde! Evde annenizin tarifiyle nefis gözlemeler yapmaya ne dersiniz? İşte püf noktaları ve pratik yöntemlerle gözleme tarifi.

Gözleme Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Nefis bir gözleme nasıl yapılır? Tavada pratik gözleme nasıl yapılır? Bu haberde, gözleme yapmanın inceliklerini, tariflerini ve yöntemlerini bulacaksınız.

Gözleme, Türk mutfağının yapımı kolay ve lezzetli böreklerinin başında gelir. Geçmişte annelerimizin odun ateşinde saç üzerinde yaptığı gözleme, günümüzde pratik biçimde tavada ve elektrikli saclarda kolaylıkla yapabileceğiniz, ara öğünlerde zevkle tüketilen bir börek olma özelliği taşır. Tatil yörelerinde sıklıkla karşılaştığımız gözleme yapan mekanlardaki lezzeti, aslında evde kendimizde yakalayabiliriz. Annelerimizin yaptığı ve zevkle tükettiğimiz lezzetli gözleme yapmanın basit ve kolay yöntemi aslında hiç de zor değil. Annemizin yaptığı gözlemeye lezzet katan püf noktalar nelerdir diye merak ediyorsanız işte tarifi.

Malzemeler

Hamur İçin:
3 su bardağı un
Yarım paket maya
Tuz
Su

İç Malzemesi İçin:

Peynir, kıyma, patates, ıspanak tercihi size kalmış.

Pratik Gözleme Nasıl Yapılır?

Hamurun Hazırlanışı:

Un, maya, tuz ve suyu kullanarak ele yapışmayan kıvamda bir hamur hazırlayın.
Hamurdan cevizden büyük bezeler yapın ve merdane ile açın.

İç Malzemenin Eklenmesi:

Hazırladığınız iç malzemeyi yuvarlak şekilde açtığınız gözlemenin yarısına elinizle eşit bir biçimde yayın.
Diğer yarıyı üzerine kapatın.

Pişirme:

Hafif ateşte tavada gözlemeleri arkalı önlü çevirerek pişirin.
Arzunuza göre üzerine tereyağı sürün ve servis edin.

Püf Noktaları:

Hamurun yumuşak ve ele yapışmayan kıvamda olması, gözlemenin lezzetini artırır.
İç malzemeyi eşit şekilde yaymak, her lokmada aynı lezzeti almanızı sağlar.
Gözlemeleri pişirirken hafif ateş kullanmak, içinin iyice pişmesini sağlar.

Muhabir: Burhan Arar