Tokat Belediye Plevnespor’un Bilet Fiyatları Belli Oldu Tokat Belediye Plevnespor’un Bilet Fiyatları Belli Oldu

Tokat Kent Konseyi olağan genel kurulu, Dedeman Otel'de gerçekleştirildi. Kongreye tek liste ile katılan Selim Çakar, yeni başkan olarak seçildi.Whatsapp Image 2024 07 03 At 10.15.19 Tokat Haber

Tokat Belediye Başkanı Kemal Yazıcıoğlu'nun Konuşması

Tokat Belediye Başkanı Kemal Yazıcıoğlu, konuşmasında şunları söyledi:

"Şimdi ben şöyle konuşacağım. Siyasetçi kürsüde çok alışık değilim. Kent Konseyi çok önemli. Türkiye'de Kent Konseyi'ni çok aktif kullanan belediyeler var biliyorsunuz. Gerçekten istişare bizim toplumumuzun en önemli unsurlarından biridir. Biz iki şeyden çok uzak kaldık: biri istişare, diğeri ise empati. Bu iki konu, şehri yönetirken de çok önemlidir. Tokat'ın girişinde 'Kardeşlik, Huzur Kenti' diyoruz. Burası Mevlana'nın dediği gibi 'kimsenin tutmadığı şehir' olmalı. Buna uygun davranmalıyız.Whatsapp Image 2024 07 03 At 11.04.38 Tokat Haber

Başkanım da çok güzel ifade etti: bütün protokol birbiriyle uyumlu olmalı. Göreve geldiğimden beri devlet adamı profili çizmeye çalışıyorum. Belediye başkanının, idarecinin asli görevi insanı insan gibi kabul edip ihtiyaçlarını gidermektir. Kent Konseyi bu yüzden önemlidir. İçinde birçok kurum ve STK var ve bunlar şehrin ihtiyaçlarına dair çözüm önerileri sunuyor. Belediye bu önerileri alacak. Abdullah Bey ve tüm Kent Konseyi çalışanlarına, yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Yeni yönetime hayırlı olmasını diliyorum.

Tokat'ta yapılacak çok iş var. Kentsel dönüşüm şehrin nefes alması, trafik probleminin çözülmesi ve altyapının iyileştirilmesi demektir. Bakan Yardımcımız Vedat Bey ve milletvekillerimizle birlikte istişarede bulunduk. Kentsel dönüşüm sürecini başlatmak için adımlar attık. Trafik problemiyle ilgili yeni uzman bir kadro oluşturuyoruz. Akıllı kavşaklar ve sinyalizasyon sistemleriyle trafik problemini yüzde 40 oranında rahatlatmayı hedefliyoruz. Altyapı konusuna da önem veriyoruz; asbestli borular sağlık açısından sorun oluşturuyor. İller Bankası'ndan destek alarak altyapı çalışmalarına başlayacağız.

Kadın istihdamı noktasında bir proje hazırlıyoruz. Tokat kebabı gibi gastronomi zenginliklerimizi ön plana çıkaracağız. Tokat bürokrasisi Türkiye'de önemli bir yere sahiptir. İş adamlarımızı Tokat'a katkı sağlamaya davet edeceğiz. Amacımız Tokat'a değer katmak.

Toplu ulaşım sorunlarını çözmek için yeni projeler geliştirdik. Araçların engelli vatandaşlara uygun olmaması, konforsuz olması gibi şikayetlere çözüm bulacağız. Kent Konseyi'ni ve sivil toplum örgütlerini aktif kullanarak toplumla bir arada olacağız. Kent Konseyi, belediye olarak bize hareket kabiliyeti sağlayacak."

Yeni yönetimi tebrik eden Yazıcıoğlu, Tokat için hayırlı olmasını diledi.

FARKLI ÇALIŞMA GRUPLARI OLACAK

Yeni Tokat Kent Konseyi Başkanı ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi olan ve aynı zamanda Tokat Turizm Tanıtma Derneği Başkanlığı görevi de yapan Dr. Selim Çakar, görevi devraldığı Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz’e hizmetlerinden ötürü teşekkür ederken kendi çalışma hayatından bahsetti.

Gerek dernek üyelikleriyle gerekse birçok farklı doğa sporlarıyla ilgilenen aktif bir sosyal hayatı olduğundan bahseden Çakar, Kent Konseylerinin içerisinde valilik, belediye, tüm sivil toplumlar ve halk olduğunu, amaçlarının bu kentin beklentilerini çözüme ulaştırmak olduğunu söyledi. Çakar farklı çalışma grupları ile örneğin Muhtarlar Çalışma Grubu gibi halktan tepkileri toplayacaklarını belirtti. Dr. Çakar kentsel dönüşümle ilgili çalışma grubu da olacağını söyledi.

Abdullah Gürbüz de yaptığı konuşmada kentsel dönüşüm, trafik sorunu ve yeni havalimanından daha etkin faydalanılması konu başlıklarına değinerek yeni yönetime başarılar diledi. 

Whatsapp Image 2024 07 03 At 11.04.18 Tokat Haber

Tokat Kent Konseyi Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri

  • Selim ÇAKAR (Başkan)
  • Abdullah KASAPOĞLU (Yürütme Kurulu Üyesi)
  • Ahmet GÜL (Yürütme Kurulu Üyesi)
  • Ayla BEDİRHAN ÇELİK (Yürütme Kurulu Üyesi)
  • Bünyamin KURTUL (Yürütme Kurulu Üyesi)
  • Dursun Ekrem ER (Yürütme Kurulu Üyesi)
  • Fikret GÜRSES (Yürütme Kurulu Üyesi)
  • İsmet TÜRKMEN (Yürütme Kurulu Üyesi)
  • Mahmut ÇOŞKUN (Yürütme Kurulu Üyesi)
  • Nuran TUNCER (Yürütme Kurulu Üyesi)
  • Orhan YAYLI (Yürütme Kurulu Üyesi)
  • Suna KÖTEN (Yürütme Kurulu Üyesi)
  • Arzu ARSLAN (Yürütme Kurulu Üyesi)
  • Batuhan KURTUL (Yürütme Kurulu Üyesi)

Muhabir: Mihriban Koçaker