Çilek Reçeli Yapımı | Sahrap Soysal ile Lezzetli Hikayeler Malzemeler: 1 kilogram orta boy çilek 1 kilogram toz şeker 1 yemek kaşığı limon suyu Yapılışı: Çilekleri yıkayıp, saplarını kesip atın ve tekrar yıkayıp süzdürün. Üzerine şekeri ilave edip, ağzını kapatıp 1 gece buzdolabında bekleyin.

Patatesli Muska Böreği Tarifi: Sofralarınızın Yeni Favorisi! Patatesli Muska Böreği Tarifi: Sofralarınızın Yeni Favorisi!

Ertesi gün genişçe bir çelik tencerede önce hafif ateşte kaynatın, ancak başından ayrılmayın, hemen taşar. Altını kısın ve sık sık hafifçe karıştırarak 15 dakika daha kaynatın. Limon suyunu katıp, 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Hiç köpükle uğraşmayın. Yine bir tepsiye koyup, güneşe atın. Ara sıra ezmeden karıştırın. Köpükler sönüp iyice kaybolacaktır. Kalanını da peçeteyle sıyırıp alın. Reçeli kavanozlayıp mutlaka buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.

Sahrap Soysal Sosyal Medya Hesapları:

  / sahrapsoysallezzetlihikayeler  

  / sahrapsoysal  

  / sahrapsoysal  

Kaynak: Bülten