Mürdüm eriği, tatlı ve hafif ekşi tadıyla hem taze olarak hem de çeşitli yemeklerde kullanılabilecek çok yönlü bir meyvedir. Mürdüm eriği marmelatı ve mürdüm eriği reçeli sıklıkla yapılır.

Erik4

Mürdüm eriği gülgiller familyasına ait bir meyve türüdür. Bu küçük ve mor renkli meyve, besleyici özellikleri ve eşsiz lezzetiyle dikkat çeker. Mürdüm eriği, özellikle Asya kökenli bir bitki olup, dünya genelinde yaygın olarak yetiştirilmektedir. Mürdüm eriğinin sağlık üzerinde bir dizi olumlu etkisi vardır. C vitamini, A vitamini, lif ve antioksidanlar bakımından zengin olması, bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve hücresel sağlığı destekleyebilir. Antioksidan içeriği, antijenlerle karşı bağışlılık sistemine destek verebilir. Ayrıca, mürdüm eriği, sindirim sistemini düzenleyici etkisi ile bağırsak sağlığını destekleyebilir. Bu sağlıklı meyveyi sevenler için ocakta pişirmekten farklı olarak fırında pişen lezzetli bir mürdüm eriği reçeli tarifi sizlerle: 
Erik2Malzemeler: 
3 kilo mürdüm eriği
3 su bardağı şeker
1 veya 2 yk elma sirkesi veya 1/2 limon suyu
Erik1Yapılışı; 
Mürdüm eriğinin çekirdeklerini ayıklayın. İkiye bölünmüş 3 kilo mürdüm eriğini 2'ye bölün ve 2 fırın tepsisine yayın. Üzerine 1.5-1.5 2 tepsiye şekeri pay edin. Sirke veya limon suyunu da ilave ettikten sonra karıştırın. Erikleri bu şekilde yarım saat kadar güneşte veya odada bekletin. Alt-üst 180 derecede yaklaşık 5 dakika ısıtılmış fırında 45-50 Dakika kadar erikleri pişirin. Ardından fırını kapattıktan sonra erikleri karıştırın ve fırında soğuyana kadar bekletin. Soğuyan erikleri kavanozlayıp serin yerde muhafaza edin. 

Lezzet Orman'da bu kez Antep'te Lezzet Orman'da bu kez Antep'te

Erik5

Muhabir: Mihriban Koçaker