Yemek

Pazar günü yapacağınız pişi, kapış kapış olacak

Abone Ol

Sabah kahvaltılarının veya en lezzetli beş çaylarının aranan lezzetleri arasında başı çeken pişinin yağsız ve mayasız tarifini sizler için derledik. Akşam gazetesinde yer alan habere göre, pek çok kişinin gözde lezzetleri arasında yer alan pişi oldukça sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Hiç beklemeden yapacağınız bu lezzet için gelin tarife geçelim.
Kapış kapış giden bu pişi hem yağsız hem de mayasız! En kolay ve pratik pişi nasıl yapılır? Hemen bu tarife bir göz atın...

Hem kokusuyla hem de lezzetiyle herkesi kendine çeken, pişinin yağsız olması oldukça önem taşıyor. Verilen detaylara göre, hem hafif hem de lezzetli olan pişi tarifinin kolay yapımı sayesinde şip şak yapıp hemen yiyebilirsiniz. En lezzetli kahvaltılar ya da beş çayı sohbetleriniz için ideal olan yağsız ve mayasız pişi tarifi, peynir, zeytin ve bal gibi kahvaltı klasiği lezzetlerle muhteşem bir uyum sağlıyor.


KAPIŞ KAPIŞ GİDEN BU PİŞİ HEM YAĞSIZ HEM DE MAYASIZ
MALZEME LİSTESİ

-Yarım yemek kaşığı toz şeker
-2/5 su bardağı un
-1 su bardağı ılık su
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağı sıvı yağ
-Yarım tatlı kaşığı tuz


EN KOLAY VE PRATİK PİŞİ NASIL YAPILIR?
Öncelikle bir kabın içerisine unu, toz şekeri, kabartma tozunu, tuzu koyalım. Bu malzemelerimizi karıştırdıktan sonra da üzerine yavaş yavaş su ekleyelim. Daha sonra eklediğimiz suyu da karıştırmaya başlayalım.

Dikkat etmemiz gereken nokta, suyumuzu yavaş yavaş katmak ve her kattığımızda da daha hızlı yoğurmak. Daha sonra yoğurduğumuz hamurumuzu bir köşede bekletelim.

O esnada da tenceremize bir su bardağı sıvıyağ ilave edelim. Kızan yağımıza ceviz büyüklüğünde parçaladığımız ve elimizle yassı hale getirdiğimiz hamurlarımızı bırakalım. Hamurlarımız pembeleştiği zaman kağıt havlu üzerine alalım ve kağıt havlunun pişinin fazla yağını emmesini bekleyelim. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.