Evde yapılan keklerin benzersiz lezzeti ve yumuşaklığı, her zaman özel bir yere sahiptir. Pamuk gibi yumuşacık bir kek yapmak istiyorsanız, işte size adım adım mükemmel bir kek tarifi. Bu tarif sayesinde, kekleriniz hem lezzetli hem de pamuk gibi yumuşak olacak.

Tokat'ta Döner ve Hamburgerde Yeni Dönem: Bu Bilgi Olmadan Satış Yasak! Tokat'ta Döner ve Hamburgerde Yeni Dönem: Bu Bilgi Olmadan Satış Yasak!

Pamuk Kek İçin Malzemeler:

4 adet yumurta (akları ve sarıları ayrılacak)
1,5 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet limonun suyu ve kabuğu rendesi
1 su bardağı buğday veya mısır nişastası
1 su bardağı elenmiş un
1 paket elenmiş kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı:

Öncelikle 4 adet yumurta akını bir çırpma kabına alın ve 1,5 su bardağı şekerin yarısını ekleyin. Mikser yardımıyla, yoğun bir kıvam elde edene kadar çırpın.

Başka bir kapta 4 yumurta sarısını, kalan şekeri ekleyin ve mikser ile rengi açılıp beyazlaşıncaya kadar çırpın.

Yumurta sarılarına yarım çay bardağı sıcak su ekleyin ve 1 dakika daha çırpın.

Daha sonra 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 limonun suyunu ve rendelenmiş kabuğunu ekleyerek 2 dakika daha çırpın.

Karışıma 1 su bardağı nişasta, elenmiş 1 su bardağı un, elenmiş 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyin ve malzemeler homojen bir şekilde karışana kadar çırpın.

Hazırladığınız karışıma yumurta aklarını azar azar ekleyerek spatula yardımıyla yavaşça karıştırın.

Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve kek hamurunu kalıba dökün.

Keki, önceden ısıtılmış 170° fırında, ilk yarım saat fırın kapağını açmadan yaklaşık 40 dakika pişirin.

Kek piştikten sonra fırından çıkarın, soğumasını bekleyin ve servis yapın.

Bu pamuk kek tarifi ile kekiniz hem yumuşacık hem de oldukça lezzetli olacak. Afiyet olsun!

Muhabir: Burhan Arar