Zeytinyağlı yemekler, mevsim fark etmeksizin her zaman soframızın baş tacı olmuştur. Bu muhteşem lezzetlerin arasında, lahana sarması en çok sevilenlerden biridir. Hem hafif hem doyurucu olan bu sarma, zeytinyağlı yemeklerin kışın en iyi seçeneklerinden biri olarak öne çıkıyor. Görüntüsüyle bile iştah açan bu özel tarif, yüksek antioksidan içeriğiyle de sağlık için tercih edilmesi gereken bir yemektir. Zeytinyağlı lahana sarmasını doğru teknikle hazırlayarak, mükemmel bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz. İşte adım adım zeytinyağlı lahana sarması tarifi:

Fırında enfes Mürdüm Eriği reçeli Fırında enfes Mürdüm Eriği reçeli

Malzemeler:

  • 1 küçük boy sarmalık lahana
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, kuru nane, karabiber

Yapılış:

  1. Öncelikle yemeklik doğranmış soğanları biraz zeytinyağı ile kavurun.
  2. Pirinci ekleyin ve hafif kavurun.
  3. Salça, tuz, karabiber ve nane ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Sıcak suyu ekleyip karışımın pişmesini sağlayın.
  5. Lahana yapraklarını yıkayıp, kaynar suda 3 dakika haşlayın.
  6. Haşlanan yaprakların kalın damarlarını çıkarın.
  7. Hazırladığınız iç harcı yapraklara sarın.
  8. Tencerenin dibine birkaç yaprak serin ve üzerine sarmaları ekleyin.
  9. Üzerine kalan zeytinyağı ve sıcak suyu ekleyin.
  10. Pişerken sarmaların açılmaması için üzerine bir tabak ya da kase koyun.
  11. Kısık ateşte 30 dakika pişirin
Muhabir: Murat Onur