Evde süt olmadığı durumlarda kaşık dökmesi yaparken yoğurttan destek alabilirsiniz. Bu kaşık dökmelerinizin daha puf puf kabarmasını da sağlayacaktır. Öyleyse karşınızda enfes kıvamıyla: Yoğurtlu kaşık dökmesi tarifi!
Kaşıklarını ne kadar çok dolu dolu dökerseniz ve düzgün bir şekilde dökerseniz, o kadar kıvamları nefis olacaktır ve kabaracaklardır. Yapımı kolay ve lezzeti oldukça hafif bu tarifin yapımına buyurun hadi. Kahvaltıya lezzet geliyor!
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
15 dakikaYoğurtlu Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler
1su bardağıyoğurt
2adetyumurta
1/2çay bardağızeytinyağı
1çay kaşığıtuz
1paketkabartma tozu
2su bardağıun
Yoğurtlu Kaşık Dökmesi Tarifinin Püf Noktası
Şekillerini düzgün verebilmek için dilerseniz tavaya yuvarlak kalıplardan koyun ve içlerini harçla doldurarak pişirin.
Yoğurtlu Kaşık Dökmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve yoğurdu güzelce çırpın.
- İçine diğer malzemeleri ilave ederek çırpıcı ile karıştırın.
Tavanızı ısıtın çok az yağı fırça yardımıyla sürün. Harçtan bir kaşık alarak tavanıza koyun
Sırayla arkalı önlü pişirin. Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!