Tokatbelediyeplevnespor'un resmi instagram sayfasında paylaşılan olaya ait video ile açıklama yapıldı.

Hopaspor Tepki (2)

İşte trafikte sürücülerin karnesi! İşte trafikte sürücülerin karnesi!

Yapılan açıklamada; "Hopa'da takımımızın konakladığı Terzioğlu oteli Gece saat 00:30’da Hopaspor taraftar gurubu bastı. Küfürlü tezahüratlar eşliğinde birçok patlayıcı madde kullanarak, meşale atarak bütün futbolcularımızı uyandırdılar. Bizi kaldığımız otelde korumak ve beklemek zorunda olan emniyet güçlerinden görevli ekibin olmaması gerginliği dahada artırdı. Çektiğimiz bu görüntüleri futbol federasyonuna ve Spor güvenlik amirliğine gönderip bu durumu yaratanları,görevlerinde ihmal davrananları gerekli makamlara şikayet edeceğiz. Bizler gelen misafir takımlarımızı karşılayan, kaldıkları otelde ziyaret eden ve güvenliğini sağlayan yöneticileriz. Bizleri takımımızı gece yarısı uyandırıp rahatsız eden Hopaspor taraftarlarını kınıyoruz ve bu saygısız davranışlarının karşılığını yarın sahada futbolcularımız verecek.. Ve unutmayınki bu işin Tokat’ıda var.Kamu oyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi. 

Hopaspor Tepki (4)

Tokatspor bugün saat 14.30'da Hopa İlçe stadyumunda oynanacak maçta Hopaspor ile karşılacak. Ancak karşılaşma öncesi gece Tokatspor takımının kaldıkları oteli Hopaspor taraftarlarının bastığı, küfürlü tezahuratlar ile birçok patlayıcı madde ve meşale kullanarak gerginlik yaşattığı öğrenildi.

Ekran Görüntüsü 2024 10 13 114539

"HOPASPOR NAKLEN YAYIN BAŞVURUSUNA OLUMSUZ YANIT VERDİ"
Öte yandan Tokat Belediyeplevnespor Basın Sözcüsü ekir Atılgan, Hopaspor maçının naklen yayını için TFF'ye yaptıkları başvuruya Hopaspor Yönetim Kurulu'nun olumsuz cevap vererek canlı yayın istemediğini bu nedenle Tokatspor-Hopaspor  maçının naklen yayınlanamayacağını duyurdu. 
Ekran Görüntüsü 2024 10 13 114017

BAŞTEK'TEN YAŞANAN OLAYA KINAMA
Konuyla ilgili Başkent Tokatlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (BAŞTEK) yaptığı açıklama ile olayı kınadı. BAŞTEK Derneği'nden yapılan açıklama şöyle: Spor, birliktir, kardeşliktir, barıştır. Bugün, TOKATSPOR'un Hopa'daki deplasmanında yaşananlar, bu temel değerleri ayaklar altına almıştır. Misafir takım olan Tokatspora kaldığı otele yapılan saldırı, sadece bir spor karşılaşmasının ötesinde, toplumsal bir sorunun daha bir kez su yüzüne çıkmasına neden olmuştur. Bir yandan misafirperverliğiyle tanınan Hopa halkının bu olaydan duyduğu üzüntü, diğer yandan emniyet güçlerinin gerekli önlemleri almamış olması, Türk futbolunun ne kadar hassas bir noktada olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu tür olaylar, sporun sadece bir oyun olmadığını, aynı zamanda toplumların bir araya geldiği, kaynaştığı bir platform olduğunu unutturmaktadır. Şüphesiz, bu saldırganlığı tüm Hopa halkına mal etmek doğru olmaz. Eminiz ki, Hopa halkı ve Hopa Spor Kulübü de bu tür olayların yaşanmasından büyük rahatsızlık duymaktadır. Ancak, bu olay bir kez daha göstermiştir ki, sporun içindeki şiddet ve düşmanlığı besleyen zihniyetle mücadele etmek hepimizin görevidir. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan beklenen, bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek, sorumluları en ağır şekilde cezalandırmasıdır. Aynı zamanda, tüm kulüplerin ve taraftarların, sporun ruhuna uygun davranmalarını sağlayacak çalışmalar yapması gerekmektedir.Unutmayalım ki, spor sahaları, nefretin değil, sevginin; düşmanlığın değil, kardeşliğin yeşerdiği yerler olmalıdır. Tokatspor'umuza ve spor severlere geçmiş olsun dileklerimizi sunarken, Hopa Sporu da kınadığımızı ifade ediyoruz."

Muhabir: Mihriban Koçaker