Her yıl Ramazan ayının gelmesiyle, Tokat'ta asırlık bir lezzet yeniden hayat buluyor: Ramazan Çöreği özellikle nohut mayası kullanımı ve sindirime olan olumlu etkileriyle dikkat çekiyor. Ramazan boyunca iftar ve sahur sofralarını süsleyen Ramazan Çöreği, Tokat'tan başlayarak tüm ülkeye sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunuyor.
Tokat'ta, Ramazan ayına özel 5 asırlık "Gelin Çöreği" geleneği yaşatılıyor. Ramazan ayının 15’inden sonra sipariş usulü yapılan "gelin çöreği" ayrı bir öneme sahip. Özel olarak hazırlanan çöreğin içerisine siparişe göre ceviz, kuru üzüm, bal, badem konuluyor. Nohut mayasından yoğrulan hamurun üzeri süsleniyor. Talebe göre çöreğin üzerine kalp deseni yapılarak nişanlı çiftlerin isimleri yazılıyor. Yaklaşık yarım saat odun ateşinde yanan taş fırında pişirilen gelin çöreğinin üzeri şekerle süsleniyor. Gelin çöreği damat tarafından nişanlısına hediye ediliyor.