Sabahın Erken Saatlerinde Yağlı Yoğunluğu

Tokat’a özgü, un ve yağ karışımından yapılan ve kara fırınlarda özel tavalarda pişirilen yağlı, kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren yağlı yemek isteyenler, fırınların yolunu tutuyor. Ancak, yaşanan yoğunluk nedeniyle bir süre sıra beklemeleri gerekiyor.

Tokat'ın Eşsiz Lezzeti Yağlı, Ramazan Bayramı Sonrası Tezgahlarda Yerini Aldı

MALZEMELER
3 su bardağı un
1,5 su bardağı su
Bir tatlı kaşığı tuz
İçi için;
Tereyağı

TARİF
Hamur malzemelerini geniş bir kapta karıştırın ve yoğurmaya başlayın. Kıvam alan hamuru bezelere ayırın ve dinlenmeye bırakın.
Elinizle bir tezgah üzerinde acın servis tabağı büyüklüğünde olunca ortasına tereyağ sürün. Kenarlardan üst üste katlayın, katladıkça yağ sürmeye devam edin.

Sürdüğünüz yağı eritilmiş değil, yumuşak olmasına dikkat edin. Bütün bezeleri soğuk bir yerde bekletin. Yaklaşık 10 dakika sonra tekrar elinizle bastırarak yuvarlak şeklinde fincan tabağı büyüklüğünde açın .
Hafif bir şekilde yağladığınız tavada arkalı önlü pişirin.

Tokat'ın Eşsiz Lezzeti Yağlı, Ramazan Bayramı Sonrası Tezgahlarda Yerini Aldı

Mahalle aralarında satılıyorTokat'ın Eşsiz Lezzeti Yağlı, Ramazan Bayramı Sonrası Tezgahlarda Yerini Aldı

Isıtılarak sıcak tutulan yağlılar, simit arabalarında da satılıyor. Sokak ve mahalle aralarında, özel yapılan camlı kol sepetlerinde “kaynar kaynar yağlı” diyerek bağıran satıcılar, evlere kadar servis yapıyor. Yağlı, 12,5 TL'den satışa sunuluyor.

Tokat'ın Eşsiz Lezzeti Yağlı, Ramazan Bayramı Sonrası Tezgahlarda Yerini Aldı