Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte, Tokat'ın vazgeçilmez lezzetlerinden yağlı, bayram tatilinde memleketlerine dönen Tokatlılar için tezgahlarda yerini aldı. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Samsun, Trabzon gibi büyük şehirlerde yaşayan Tokatlılar, uzun süredir özlemini çektikleri bu eşsiz lezzeti tatma fırsatı buldu. Bayram boyunca çörek ve pide üreten fırınlar, bayramın ikinci gününden itibaren yağlı üretimi için mesai yapmaya başladılar. Yağlı almak isteyenler, fırın önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.
Sabahın Erken Saatlerinde Yağlı Yoğunluğu
Tokat’a özgü, un ve yağ karışımından yapılan ve kara fırınlarda özel tavalarda pişirilen yağlı, kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren yağlı yemek isteyenler, fırınların yolunu tutuyor. Ancak, yaşanan yoğunluk nedeniyle bir süre sıra beklemeleri gerekiyor.