Müfide Ersoy'dan Şifa Çorbası tarifi: 

Tokat Usulü Bacaklı Çorba Tarifi Tokat Usulü Bacaklı Çorba Tarifi

Şifa Çorbası (5)Malzemeler;
-Yarım kilo kemik (iliği bol olursa şahane olur)
-1 adet soğan (doğranmış)
-2 adet havuç (doğranmış)
-2 adet patates (küp küp doğranmış)
-1,5 su bardağı un
-1 kase yoğurt (çırpılmış)
-1 baş sarımsak (rendelenmiş)
-Tuz, karabiber
-Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber
Şifa Çorbası (1)Yapılışı;
Önce kemikleri büyükçe bir tencereye alıp üzerine bolca su ekliyoruz ve sabırla 4-5 saat boyunca haşlıyoruz. Bu süre içinde mutfağa mis gibi bir şifa kokusu yayılacak, sabırlı olun! Kemikleri sudan çıkardıktan sonra, içine doğradığımız soğanları, havuçları ve patatesleri ekleyip sebzeler iyice yumuşayana kadar pişmeye bırakıyoruz. Bu sırada kemiklerin etlerini ayıklayıp ilikleri de sıyırıyoruz. Hepsini çorbaya ekleyip kapağını kapatarak 1,5 saat daha ağır ağır pişiriyoruz. Terbiye için çırpılmış yoğurdun içine unu koyuyor, ardından rendelenmiş sarımsakları ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Çorbanın suyundan biraz alıp terbiyeye ekleyerek ılıştırıyoruz ki kesilmesin. Sonra bu terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya döküp karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz. En son bir tavada tereyağını eritip pul biberle kızdırıyoruz ve çorbanın üzerine gezdiriyoruz. Hayırlı iftarlar, şifanız bol olsun!

Şifa Çorbası (2)

Muhabir: Mihriban Koçaker